Savindan u jednoj od najvećih škola u Republici Srpskoj: Kumovao akademik Miloš Mirković

Osnovna škola „Sveti  Sava“ u Bijeljini, jedna od najvećih i najuspješnijih u Republici Srpskoj proslavila je Savindan, svoju krsnu slavu.

Tradicionalno svetkovanje u čast prvog srpskog arhiepiskopa i učitelja bilo je veličanstveno na radost đaka, učitelja, nastavnika, vrijednog i uspješnog direktora Vlade Vulovića i gostiju, među kojima  je bilo i bivših đaka koji su pronijeli slavu škole širom regiona  i svijeta.

Jedan od njih je akademik Miloš Mirković, čija su i djeca đaci te škole i to vrsni kao što je bio njihov otac.Aleksandrin, Teodorin i Aleksandrov tata bio je kum slave.

Posle rezanja slavskog kolača, gosti i domaćini uživali su u programu koji su izveli ovdašnji đaci.Svi su se radovali uspjesima škole,njenih đaka i učitelja i nastavnika.

-Ponosni smo uvijek iznova i na sve ljepši način što smo čeda Svetoga Save, čiji nas duh, učenje i život inspirišu da težimo da budemo što bolja djeca našega Isusa Hrista -rekao je akademik Mirković.  -To je najbolji način da se odužujemo Svetome Savi.Čuvajmo i njegujmo ono što nam je Sveti Sava ostavio i što je zavjetovao kao nešto što je od najveće važnosti za naš rod.Složimo se,obožimo se i razmnožimo se,kako reče naš veliki Sveti vladika Nikolaj čije djelo i život svjedoče kako se Sveti Sava, ne samo voli, već i dostojno slijedi.

Dešavanha u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име