Lider liste Za pravdu i red i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, otkrio je da je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubio dva sudska spora i da mora isplatiti ukupno 12.000 KM.

Kaže da je juče dobio presudu po kojoj Miloradu Dodiku mora isplatiti nešto manje od 3.000 KM.

Dobio sam juče presudu od Suda u Banjaluci zbog pisma Aleksandru Vučiću kad sam apelovao da pokuša urazumiti Dodika jer je njegova priča o blokadi kasarna opasna. Uputio sam jedno javno pismo jer sam mislio da je Vučić autoritet. Izgubio sam taj spor jer sam u pismu rekao da je Dodik izbezumljeni ludak koji nema kontrolu nad sobom. To sam pismo poslao da ne bi došlo do onih njegovih najava o blokadi kasarna kad je rekao da će protjerati vojnike, rekao je Vukanović, gostujući u programu BHRT.

Druga presuda je stigla prije toga, a vezana je za rušenje zgrade nekadašnje Poštanske štedionice Republici Srpskoj u Banjaluci i izgradnju nebodera IT kompanije Prointer.

– Vjerovali ili ne, sud meni nije dostavio presudu, nisam bio na glavnom ročištu. Donio je presudu od 9.000 KM jer sam rekao da će Prointer srušiti zgradu koja je pod zaštitom Poštanske štedionice. To se i dogodilo. Ja sam izgubio 9.000 KM, a presuda mi nikad nije dostavljena. Sud u obrazloženju kaže da sam trebao doći u Banjaluku iako živim u Trebinju – rekao je Vukanović.

Kaže da mu presude ne padaju teško jer je finansijski “stao na noge” i dodaje da ga ovo neće obeshrabriti u kritikovanju vlasti jer je “bolje da udaraju po džepu, nego po glavi”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/bhrt.ba/klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име