ORAŠANIN: Zbog nezakonitih odluka u Bijeljini, sudovi će imati pune ruke posla

Datum:

Share post:

Skupštinska većina u Bijeljini je juče suprotno svim zakonskim propisima i ovlašćenjima izašla sa prijedlogom svojih kandidata za v.d. načelnika 10 odjeljenja. Izvjesno je da će sudovi imati pune ruke posla. – istakla je Mirjana Orašanin, odbornica SDS-a u Skupštini Grada Bijeljina.
 
„I pored naših i gradonačelnikovih upozorenja da se radi o prijedlogu koji je u suprotnosti i sa Zakonom o lokalnoj samoupravi jer su u prethodnom mandatu takve i slične odluke poništavane od strane suda i pri tom nanijeta velika šteta budžetu Grada Bijeljina, skupštinska većina je dala na glasanje njihov prijedlog“ – kazala je Orašanin.

SUDOVI ĆE RJEŠAVATI MNOGA PITANJA
 Ona je istakla da je do kulminacije napete atmosfere došlo kod poslednje tačke dnevnog reda kada je Gradonačelnik, u skladu sa svojim ovlašćenjima, predložio Skupštini Grada v.d.načelnika za 10 odjeljenja u Gradskoj Upravi.
 
„Nadamo se da će skupštinska većina izraziti spremnost na saradnju uz poštovanje zakonskih odredbi u narednim sjednicama, kako bi Skupština mogla da radi konstruktivno i efikasno i kako građani ne bi snosili posljedice ovakvog rada Skupštine.  U protivnom jedino je izvjesno da će sudovi morati da rješavaju mnoga pitanja“ – zaključila je odbornica SDS-a Mirjana Orašanin.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dogodilo se na današnji dan

POVEZANE VIJESTI

Dogodilo se na današnji dan

Danas je subota, 18. maj 138. dan 2024. Do kraja godine ima 228 dana. 1711 - Rođen srpski matematičar,...

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...