Demant Opštine Ugljevik na tekst saopštenja za javnost OO Socijalističke partije Ugljevik pod naslovom „Crni oblaci nad Ugljevikom“ prenosimo u cjelosti:

U cilju istinitog izvještavanja i informisanja građana  primorani smo reagovati na netačno, neprovjereno i zlonamjerno izvještavanje o radu Opštine Ugljevik i načelnika te demantovati neistinite navode.

Opštinski odbor Socijalističke partije Ugljevik duže vrijeme vođenjem negativne kampanje putem društvenih mreža i plasiranjem neistinitih, netačnih, neprovjerenih i nepotpunih informacija, svjesno pokušava izazvati paniku među stanovništvom opštine Ugljevik i  stvoriti pogrešnu sliku o  radu lokalne uprave i načelnika opštine Ugljevik. 

SP UGLJEVIK: CRNI OBLACI NAD UGLJEVIKOM (foto)

Budući da im dosadašnji pokušaji obmane javnosti  nisu dali željene rezultate, juče su u saopštenju za javnost pod nazivom „Crni oblaci nad Ugljevikom“ iznijeli niz neistinitih  i netačnih informacija.

Predstavljajući sebe kao zaštitnike interesa lokalnog stanovništva, a očigledno misleći samo na vlastiti i prikupljanje jeftinih političkih poena,  nisu prezali od iznošenja lažnih informacija i optužbi na račun Opštine kao i potencijalnog investitora. 

U namjeri zaštite  javnosti od manipulacije i  neistina, sa ciljem da svaki stanovnik bude upoznat sa istinitim činjenicama,  u ovom demantu iznosimo tačne informacije vezane za otvaranje fabrike za reciklažu plastičnog otpada u Ugljeviku.

Svakom  ekološki osviješćenom stanovniku jasno je da su „spalionica“ otpada (koju navode u svom saopštenju)  i „reciklaža“ potpuno različiti termini koji opisuju određenu djelatnost, te da je za razliku od spalionice, reciklaža čak i ekološki poželjna.  

Da nisu imali iskrenu namjeru prema stanovništvu nego potrebu da po svaku cijenu napadaju rad Opštine i načelnika, pokazuje i činjenica da se prije izdavanja saopštenja nisu informisali ni o osnovnom – da fabrika za reciklažu plastičnog otpada nije isto  što i spalionica otpada kako  to u svom saopštenju poistovjećuju socijalisti. Vlasnici firme koja je imala namjeru otvoriti spalionicu na području opštine Lopare (u Mrtvici), kao ni njena djelatnost nisu isti kao ni vlasnik ni  djelatnost kojom se bavi preduzeće „R.B.E Plastics i Recycling“ d.o.o., koje je nadležnom opštinskom odjeljenju uputilo zahtjev za izdavanje ekološke dozvole.

Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, u konsultaciji i  saradnji sa resornim ministarstvom, dalo je javnosti na uvid zahtjev za izdavanje ekološke dozvole,  kao i svu prateću dokumentaciju vezanu za otvaranje pomenutog postrojenja,   kako bi stanovništvo  roku od 30 dana moglo podnijeti eventualne pritužbe, primjedbe i sugestije.

Ovaj dokument objavljen je na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Ugljevik ( https://opstinaugljevik.net/zahtjev-za-izdavanje-ekoloske-dozvole-d-o-o-r-b-e-plastics%cb%9b-recycling-ugljevik/ )  , na oglasnoj tabli Opštine i svakim radnim  danom, svi zainteresovani, ovaj dokument mogu dobiti na uvid od strane nadležnog odjeljenja. 

Potpuna je neistina da su načelnik Opštine i  Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove  ikada izdali bilo kakvu ekološku dozvolu kojom se nanosi šteta stanovništvu.

Za ekološki neosviješćene, bez želje i potrebe da se o nekoj temi informišu prije nego je komentarišu,  kakvi su očito pojedinci iz Socijalističke partije Ugljevik,  dodajemo da isti investitor fabriku za reciklažu plastike posjeduje u Austriji i Hrvatskoj (na 300-400 metara udaljenosti od gradskog jezgra), što se lako može provjeriti, te da je istih na području BiH veliki broj u gradovima kao što su Sarajevo, Goražde, Zenica, Tuzla, Banja Luka… 

Reciklažom plastičnog otpada smanjuju se negativni uticaji na okolinu, plastični otpad, koji je kategorija neopasnog otpada, zbrinjava se  na pravilan način propisan od strane struke i proizvodnja granulata od reciklirane plastike  ekološki ne ugrožava okolinu. 

Nedopustivo je da frustracija, izazvana ne učestvovanjem u lokalnoj vlasti  i neostvarivanjem ličnih ambicija, odbornike socijalista  nagoni da svjesno iznose neistine i  kritikuju rad Opštine Ugljevik uključujući i potencijalne  investitore koji imaju namjeru uložiti svoj kapital i zaposliti veliki broj Ugljevičana u projektu koji je po svim parametrima struke ekološki opravdan i u interesu  građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име