Saopštenje za javnost Opštinskog odbora SP Ugljevik prenosimo u cjelosti:

Uprkos upozorenju  odbornika SP Ugljevik Vuje Markovića i Petra Radovanovića , koje su izrekli na majskoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik, te čvrsto datog obećanja od strane načelnika Opštine  Ugljevik Vasilija Perića da  u Ugljeviku neće početi sa radom fabrika za reciklažu plastike, djela govore da nas je Vasilije Perić po ko zna koji put obmanuo. 

Napominjemo da je, po našim saznanjima,  fabriku identične namjene  isti investitor htio graditi na području Opštine Lopare u Mrtvici, ali je zbog pritiska javnosti i protesta građana odustao od pomenute namjere.

Sada se gospodin Beriša i njegova kompanija sele u susjednu Opštinu tj. u centar Ugljevika te u  halama Zoke plastike(starog Zenita) žele početi sa reciklažom plastike i to kapaciteta 1,8t dnevno što predstavlja ogromnu količinu te će izazvati veliko zagađenje vazduha kako na području Opštine Ugljevik tako i šireg područja.

Da imaju namjeru da u skorije vrijeme otpočnu reciklažu plastike dokaz je Zahtjev za izdavanje ekološke dozvole   koji je preduzeće d.o.o. R.B.E Plastics i Recycling uputilo Opštini Ugljevik te   dokument Opštine Ugljevik od 1.11. 2023. godine broj 02/3-92-10 /23 kojim Opština Ugljevik tj. Odjeljenje za Urbanizam, stambeno- komunalne poslove i društvene djelatnosti poziva zainteresovanu javnost da izvrši uvid u zahtjev za izdavanje ekološke dozvole te u pisanoj formi dostavi mišljenje i primjedbe na navedeni zahtjev.          

     

           

Dobijajući pozive i pitanja od mještana Ugljevika koji nisu krili ogorčenost na rad aktuelne vlasti u Ugljeviku na čelu sa Vasilijem Perićem po pitanju izdavanja dozvole i stavljanja u pogon fabrike za  reciklažu plastike  rukovodstvo OO SP Ugljevik je donijelo odluku da se čvrsto suprostavi  recikliranju plastike u Ugljeviku te će, ukoliko projekat reciklaže plastike zaživi, u Ugljeviku  organizovati masovne mirne  proteste gdje ćemo zatražiti zatvaranje navedene fabrike i podnošenje ostavke načelnika Opštine Vasilija Perića zbog štete, koju po našem mišljenju, nanosi stanovništvu Opštine Ugljevik.

Apelujemo na lokalnu vlast da se urazumi i da zahtjev  za izdavanje ekološke dozvole fabrici za reciklažu plastike ,Odbaci, kako bi se izbjegla ekološka katastrofa na području Opštine Ugljevik.           

UGLJEVIČANI, SOCIJALISTI SU UZ VAS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име