OPŠTINA ŠAMAC: ODGOVORNIM POSLOVANJEM DO POZITIVNIH REZULTATA (foto)

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević izjavio je  novinarima da su dva javna preduzeća, KP ”Vodovod i kanalizacija” i JP “Slobodna zona” te JZU “Dom zdravlja” Šamac,bez novog zapošljavanja i kreditnih sredstava uz redovno poslovanje godinu završili sa pozitivnim rezultatom  što pokazuje odgovorno finasijsko poslovanje i odnos prema radu.

“Ovakvi rezultati rada su pokazatelj domaćinskog odnosa, pogotovo u uslovima kada u jednoj zemlji sve veći broj republičkih javnih preduzeća  i institucija koje posluju negativno, imajući u vidu  kolikim resursima raspolažu”, kaže Milićević dodajući da je rezultat pozitivnog  poslovanja rad kompletnog tima ljudi zaposlenih u ovim preduzećima i ustanovama.

Milićević je napomenuo da obzirom da Opština Šamac iz svog budžeta ne pomaže putem grantova ova preduzeća, utoliko su  rezultati veći, te da su se trudili svi zajedno  da uspiju, a tako će nastaviti.

Mihajlo Đurđević

Direktor KP “Vodovoda i kanalizacija”, Mihajlo Đurđević  kaže da je 2023. godine preduzeće poslovao pozitivno  drugi put nakon 30 godina, te pomenuo da je 2017. godine  završni račun bio minus 299.000 KM, za 2018. godinu minus 181.000 KM, za 2019. godine minus 153.000 KM, 2020.  minus 137.000 KM, 2021. godina minus 28.000 KM , 2022. godina prvi put poslovali pozitivno kao i 2023. godine kada je ostvaren dobit od 54.000 KM.

On napominje da imaju  14 zaposlenih radnika,  da je rezultat pozitivnog poslovanja, pošten rad, te da su prošle godine izgradili 25 kilometara vodovodne mreže u Gornjoj Slatin, a kroz godine  marljivog rada vodovodna mreža je proširena u ukupnoj dužini od 84 kilometra.

Lepa Trivić

Direktor JZU “Dom zdravlja”  Šamac,  Lepa Trivić ističe da je Dom zdravlja postigao maksimalnu finansijsku dobit od 160.000 KM, da su sanirali dug prema dobavljačima, te je danas stabilna zdravstvena ustanova što je rijetkost u Republici Srpskoj.

“Dom zdravlja danas u odnosu na 2016. godinu  ima 15 radnika  manje, ali se ne radi  o smanjenom broju doktora, nego  o smanjenju onih kadrova  čija smo radna mjesta mogli da upotpunimo sa drugim radnim mjestima  zato  jeste ovakav rezultat postignut”, kaže Trivićeva dodajući da je pred ovom ustanovom značajan period iz razloga jer 1. 1. 2025. godine “Dom zdravlja” prelazi  na trezor lokalne zajednice Šamac  i to je prema projektu Vlade RS  definitvno presudan i najznačajniji cilj u 2024. godini.

Direktor JP “Slobodna zona” Đorđa  Kertić navodi da je javno preduzeće poslovalo pozitivno po prvi put i ostvarilo dobit od 20.600 KM, da imaju   jednu od najnižih cijena svojih usluga kako u regiji, ali zasigurno i na širem podučju, te da su  uspjeli proširiti mrežu korisnika i potpisali preko 400 novih ugovora.

„U 2024 godine cijene naših usluga ostaju iste. idemo dalje bez kreditnog zaduženja i nastavljamo da radimo kako bi ostvarili još bolji rezultat u ovoj godini”, kaže Kertić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vijore se zastave, hiljade učesnika stiglo na Trg Krajine: Sve spremno za miting „Srpska te zove“ (foto,video)

Na Trgu Krajine se uoči mitinga "Srpska te zove" okupilo, prema procjeni novinara, više od 10.000 građana, koji...

Selak (SPS) i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Banjaluci uoči narodnog skupa “Srpska te zove”

Predsjednik SPS Goran Selak i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin sastali su se u Banjaluci uoči narodnog skupa...

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: ’’Je li se desio genocid u Srebrenici? Jeste. I tačka!’’ (foto,video)

Srpskom narodu ponovo pokušava da se nametne epitet genocidnog rezolucijom o Srebrenici koja će biti predstavljena u Ujedinjenim...

STEVANDIĆ: Brnabićeva stiže u Narodnu skupštinu RS i obraća se na skupu „Srpska te zove“

Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije, trebala bi da uskoro dođe u Narodnu skupštinu RS, potvrdio je Nenad Stevandić,...