Opozicija neće podržati Izborni zakon Republike Srpske

Datum:

Share post:

Izborni zakon Republike Srpske još jedna je stavka koju opozicija po svemu sudeći neće podržati, ali neće ni na sastanak koji bi o ovom zakonu trebalo da bude održan sljedeće sedmice. 

Vukanović odbacuje bilo kakvu saradnju sa SNSD-om i njihovim partnerima u vlasti, koji su juče najavili donošenje Izbornog zakona Republike Srpske.

– Nema nikakve saradnje i dogovora sa režimom, poručio je danas na konferenciji za novinare Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red.

– Nećemo ići na sastanak, koji u ponedjeljak organizuje predsjednik NSRS Nenad Stevandić u vezi donošenja Izbornog zakona Republike Srpske, koji predlaže SNSD, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević.

„Nama trebaju fer i pošteni izbori sa svih nivoa i nećemo praviti nikakve kompromise oko toga. Podržaćemo svaki demokratski donesen izborni zakon koji će odmah od narednih lokalnih izbora omogućiti zaštitu svakog glasa i spriječiti izbornu korupciju koja je temelj svake korupcije u društvu“, poručio je Miličević.

Očigledno je da SNSD ne želi nove tehnologije, otisak prsta, skenere i ne želi podržati izmjene i dopune Izbornog zakona, što nas sve uvodi u novu višemjesečnu temu i političke turbulencije.

Rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović, dodajući da je ideja o donošenju Izbornog zakona Republike Srpske i prvođenja izbora od strane RIК pokušaj skretanja pažnje sa SNSD-ovog glasanja u Domu naroda PS BiH gdje će evidentno biti protiv poštenih izbora i uvođenja novih tehnologija u izborni proces, kao i činjenice da su imali priliku da Savjet ministara BiH, u kojem sjede njihovi ljudi, predloži izmjene i dopune Izbornog zakona, što nisu uradili.

Srpska će donijeti svoj izborni zakon koji predviđa njeno ustavno pozicioniranje najavio je predsjednik Republike Srpske. Upravo to bi trebala biti i tema konsultativnog sastanka sa predstavnicima političkih partija koji imaju svoje poslanike u parlamentu Srpske a koji je predsjednik Narodne skupštine najavio za ponedjeljak.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Glavni odbor PDP zasijeda u Bijeljini (foto)

Glavni odbor PDP zasijeda u Bijeljini U Bijeljini je danas (subota, 18. maj 2024.) sa početkom u 12.00 časova...

BIJELJINA: Na danjašnji dan 2016. FK “Radnik“ osvojio KUP BiH! (foto)

Bijeljinski Radnik je na današnji dan, 18. maja 2016. godine osvojio Kup BiH i izborio plasman u kvalifikacije...

„ISKORISTILI SU TRAGEDIJU“: Davor Dragičević traži da Stanivuković i Trivićeva odustanu od kandidature

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, koji se kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, traži da se iz izborne...

BOŽOVIĆ PORUČIO VLASTIMA: Mi branimo Republiku Srpsku a vi svoj prljavi kapital!

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje...