OK “Radnik“ Bijeljina kompletirao redove: Osmanović i Donjec aduti za Ligu šampiona

Datum:

Share post:

Odbojkaški klub Radnik kompletirao je redove. Posljednje dvije laste koje su stigle u šampionski sastav su korektor Adi Osmanović i tehničar Maksim Donjec.

Novu “dijagonalu” Bijeljinaca čine igrači pristigli iz inostranstva. Osmanović dolazi iz Egipta, a Donjecova prethodna destinacija bila je Slovačka. Obojica su parafirali jednogodišnje ugovore. Trener aktuelnog osvajača triple krune Vladimir Milićević u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan urađenim u završnici prelaznog roka.

– Nakon najboljeg libera u BiH Milana Mitrinovića, angažman tandema Osmanović – Donjec predstavlja šlag na tortu u ovom prelaznom roku. Mislim da su ova pojačanja pun pogodak, Osmanović je igrao i u drugoj ligi Italije, pa u Turskoj, Egiptu… Sigurno jak adut da probamo ponoviti prošlogodišnje rezultate. Sve smo ih pratili, dobro se raspitali i svi će imati vremena i prostora da se pokažu do kraja sezone. Kada ona počne, vidjećemo kakav će biti razvoj situacije. Naš cilj je da budemo konkurentni za sve trofeje u domaćim takmičenjima, a što se tiče Evrope, spremićemo se da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu – istakao je Milićević.

Šef struke Radnika smatra da će Evropa biti poseban izazov za njegove momke. Bijeljinci, ukoliko osvoje jedno od prva dva mjesta, nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, a ako zauzmu treće, odnosno posljednje mjesto u grupi, u konkurenciji domaćina turnira Partizana i Olimpijakosa, sele se u CEV kup.

– Da imamo uslove, prijavili bismo se za domaćinstvo turnira, ali nemamo u Bijeljini dvoranu koja ispunjava neophodne uslove. Imali smo tu nesreću da nas zapadnu Partizan i Olimpijakos. Grci imaju stvarno jaku ekipu, a “crno-bijeli” kao šampioni Srbije neće sebi dozvoliti luksuz da u novu sezonu uđu slabiji nego u prošloj. Daćemo sve od sebe da favorizovanim rivalima pomrsimo račune. Nikome ne prijetimo, treba samo da odigramo maksimalno odgovorno i rasterećeno – poručio je Milićević.

Prozivka 21. avgusta

Trener Bijeljinaca prozivku je zakazao za ponedjeljak, 21. avgust. Šampionat BiH startuje 6. oktobra. Mečevi Lige šampiona na programu su 27. i 28. oktobra. Radnik bi prvog dana trebalo da igra protiv Partizana, a dan kasnije ukrstiće koplja sa atinskim Olimpijakosom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...