Održan Međunarodni atletski miting pod nazivom „Trofej Bijeljine 2023“

Datum:

Share post:

U Bijeljini je juče održan drugi po redu Međunarodni atletski miting pod nazivom „Trofej Bijeljine 2023“ koji je organizovao Atletski klub „Atletik“ Bijeljina u Etno selu „Stanišići“. Miting je održan pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, a učešće je uzelo 28 klubova sa oko 240 učesnika.

Atletski miting „Trofej Bijeljine“ je od ove godine uvršćen u kalendar atletskih događaja Bosne i Hercegovine i Atletskog saveza BiH i, samim tim, dobio je međunarodni status. Promoter Mitinga je bio šampion Evrope Dragan Zdravković, a učesnici uzrasta od 2015. godine do kategorije seniora se takmičili u disciplinama od 60, 200, 600, 800 i 1.500 metara.

„Na našoj manifestaciji učestvuje mnogo prvaka BiH, Republike Srpske i Srbije, kao i mnogo reprezentativaca koji će uveličati današnji događaj. Trudimo se da dovedemo jako dobre takmičare, tako da svi koji su ovdje imaju priliku da vide praznik atletike, a sve sa ciljem da „Trofej Bijeljine“ bude jedan od projekata koji će biti značajni za naš grad koji će promovisati sport i zdrav načina života. Naš miting je brzo u izrastao u najveću atletsku manifestaciju u Republici Srpskoj, a planiramo da u tom ritmu i nastavimo“, rekao je Velibor Kovač predsjednik atletskog kluba „Atletik“ iz Bijeljine.

Atletski miting „Trofej Bijeljine“ otvorio je savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.

„Gradska uprava Grada Bijeljina sa zadovoljstvom podržava ovakve događaje. Imamo mnogo gostiju iz Bosne i Hercegovine, uključujući Republiku Srpsku i Federaciju BiH, kao i iz Srbije, među kojima su i sportisti s Kosova i Metohije. Naš grad ih sve radosno dočekuje i drago nam je što imamo priliku na ovakav način da promovišemo atletiku kao kraljicu sportova“, poručio je Ostojić.

Riječi hvale za Miting imao je i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević koji je istakao da je ovogodišnji Miting organizovan još bolje nego prethodni, koji je bio na izuzetno visokom niovu.

„Ubjeđen sam da će svi oni koji su prvi put u Bijeljini vidjeti kakav je ona grad, da je grad velikog srca i da će nam se uvijek rado vraćati i da će odavde ponijeti najljepše uspomene. Upućujem čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja i mislim da imamo na šta biti ponosni“, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...