Od sutra do 14. oktobra prijave za mehanizaciju mađarske proizvodnje

Datum:

Share post:

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači u Republici Srpskoj od sutra do 14. oktobra moći će da se prijave na novi javni poziv Fondacije za održivi razvoj “Progresus” za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Subvenicija Vlada Mađarske po korisniku je u maksimalnom iznosu do 25.000 evra ili do 70 odsto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka.

U Fondaciji je Srni rečeno da se prijave mogu dostavljati putem njihovog elektronskog sistema za podnošenje i obradu prijava, te realizaciju projekata /POS sistem/ na adresi pos.forsrpska.org.

Firma KITE BH danas izvršila isporuku poljoprivrednih mašina koje su obezbjeđene uz podršku Vlade Mađarske (foto, video)

Informacije o načinu podnošenja prijava i uslovima javnog poziva mogu se pronaći na sajtu www.forsrpska.org, a dodatne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Fondacije, putem elektronske adrese info@forsrpska.org ili na broj telefona 051/264-820.

Cilj Fondacije i Vlade Mađarske je jačanje privrednih odnosa između Republike Srpske i Mađarske kroz povećanje efikasnosti i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, razvoj tehnologije proizvodnje, unapređenje korištenja kapaciteta i upravljanja resursima, poboljšanje uslova održivosti i poslovanja.

Direktor Fondacije za održivi razvoj “Progresus” Andrea Jaglica rekla je nedavno da je više od 200 poljoprivrednih mašina i priključaka mađarske proizvodnje uručeno poljoprivrednici u Republici Srpskoj u okviru prvog programa podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo premiju za mlijeko u iznosu od 2,3 miliona

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo je danas 2.387.250,70...