OD STUDENTSKE PRAKSE DO ŽELJENOG ZAPOSLENJA – priča studenta FPE Željane Pavlović

Datum:

Share post:

Kada ste se prvi put susreli sa studentskom praksom?

Nakon završenog prvog ciklusa studija na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina upisala sam master studij na studijskom programu Finansije, bankarstvo i osiguranje. Tada sam u okviru programa studentske prakse, boravila u računovodstvenoj agenciji dvije sedmice, a poslije toga mjesec dana u banci.

Šta ste sve naučili obavljajući praksu i da li Vam je to iskustvo pomoglo pri pronalaženju zaposlenja?

Tokom prakse u računovodstvenoj agenciji obavljala sam sve poslove koji se tiču knjiženja u bilansu stanja i uspijeha, mjesečne obračune plata i sl. A tokom obavljanja prakse u banci susrela sam se sa jako dinamičnim okruženjem što je podrazumijevalo prodajne razgovore sa velikim brojem klijenata, analiziranje dnevnih izvještaja i praćenje procesa obrade kreditnih zahtijeva. Već tada sam zaključila da se mnogo prirodnije osjećam u okruženju kao što je banka. Po završetku mog boravka u banci dobila sam potvrdu o uspiješno obavljenoj praksi, koja je bila uvertira za ulazak u banku gdje sada radim. U banci u kojoj trenutno radim tražio se student koji će klijentima instalirati i objasniti prednosti mobilne aplikacije koja se tek pojavila na tržištu. Boraveći u banci, susrela sam se i sa ostalim bankarskim prodajnim aktivnostima. S obzirom da sam pokazala visok nivo proaktivnosti vrlo brzo sam na sljedećem konkursu primljena na radno mjesto Lični bankar. U proteklih pet godina ostvarila sam zapažene rezultate na polju kreditnih plasmana, prevashodno stambenih. Ostvarila sam najbolje rezultate na nivou banke u prodaji polisa osiguranja imovine, polisa putnog zdravstvenog osiguranja, aplikacija za mobilno bankarstvo, kao i najbolje rezultate u najvećem broju otvorenih tekućih računa.

Da li su Vaši kvaliteti, znanje, trud i zalaganje prepoznati u okruženju i nagrađeni od strane poslodavca?

Među kolegama sam poznata kao osoba koja voli svoj posao, a kod klijenata kao lični bankar koji iz svake situacije nastoji pružiti maksimalne benefite za svoje klijente.

Banka svake godine ocjenjuje radnu uspješnost svojih zaposlenih, a ja sam svake godine bila ocijenjena ocjenom „ostvarenje iznad očekivanog“. Tu ocjenu u prosjeku dobije najviše 5% radnika banke. Za dalji razvoj u karijeri i napredovanje u smislu dobijanja odgovornije pozicije, ocjena radne uspješnosti je od velikog značaja, a trud i zalaganje se svakako prepoznaju i nagrađuju.

Koja je Vaša poruka za kolege i za buduće generacije studenata?

Trudite se, borite se, učite, pronađite sebe i radite ono što volite, dajte svoj maksimum uvijek i svuda, jer kada radiš posao koji voliš ni rezultat ne može izostati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...