Jokić dva meča od istorije, Denver nezaustavljiv

Datum:

Share post:

Tim Denvera nadigrao je Minesotu sa 120:111 u prvom meču na gostovanju i sa 3:0 u pobjedama došao na korak do plasmana u četvrtfinale.

Sjajnom igom predvodio ih je Nikola Jokić koji je postigao novi trostruki dvocifren učinak već na kraju treće četvrtine.

Denver je nastavio pobjednički niz i i samo ih još jedna pobjeda dijeli od prelaska u narednu fazu gdje ih očekuje duel sa sa pobjednikom duela Finiksa i LA Klipersa.

Dobro su ušli u meč i praktično do pobjede došli u finišu vrlo ravnopravnog duela jer je Minesota odlično uzvratila, pa je prva četvrtina završena neriješeno.

Tim Majkla Melouna je uspio da dobije prvo poluvrijeme sa šest poena prednosti a potom i da uveća tu razliku iako su domaćini pokušavali da se vrate u meč, prenose Novosti.

Novom odličnom igrom Nikola Jokić je nastavio da predvodi svoj tim ka prvoj tituli i utire stazu ka trećem MVP priznanju ostvarivši novi trip-dabl učinak već na kraju trećeg dijela utakmice.

Bio je to Jokićev sedmi tripl-dabl u plej-ofu NBA, što ga čini drugim najboljim centrom po tom parametru u istoriji NBA lige. Ispred njega je samo legendarni Vilt Čemberlen koji je upisao devet, ali samo je pitanje vremena kada će ga Nikola Jokić „preskočiti“.

Meč je završio sa 20 postignutih poena uz 10 skokova i 12 asistencija, u šuterskom učinku od njega je bio efikasniji samo Majkl Porter koji je ubacio 25 poena.

U svom dosadašnjem stilu Jokić je svojim skokovima, a naročito dodavanjima, sjajno podržao timsku igru u kojoj su čak sedmorica igrača imala dvocifren šuterski učinak što je anuliralo sjajnu preciznost Entoni Edvardsa i Karl Entoni Taunsa na drugoj strani koji su bili najefikasniji šuteri na meču.

Edvards je meč završio sa 36 poena, Tauns je ubacio 27, dok je Rudi Gober ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova.

Rezultati sinonih NBA utakmica:

Atlanta – Boston 130:122, 1:2 u seriji

Njujork – Klivlend 99:79, 2:1 u seriji

Minesota – Denver 111:120, 0:3 u seriji

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...