Od nove školske godine – Prepoznavanje nadarenih učenika u Srpskoj

Datum:

Share post:

U školama Republike Srpske od nove školske godine, u saradnji sa Društvom psihologa Srpske, intenziviraće se prepoznavanje nadarenih učenika i podsticati razvijanje njihovih talenata, izjavila je novinarima u Banjaluci ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva je rekla da će navedene aktivnosti biti realizovane kroz projekat “Podsticaj timovima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima za rad sa talentovanom i darovitom djecom u školama Srpske” za koji je danas potpisala Protokol o saradnji sa Društvom psihologa Srpske.

Ona je navela da taj projekat ima za cilj razvijanje profesionalnih kapaciteta sa nastavnim osobljem i stručnim službama u školama, kako bi se određenim mehanizmima pružila podrška nadarenoj djeci da budu što bolja.

Trivićeva je podsjetila da je Ministarstvo u ovoj godini organizovalo prvi talent kamp, koji je okupio 350 učenika osnovnih i srednjih škola koji su pokazali izrazite vještine i nadarenost.

– Od nove školske godine očekujemo i intenziviran rad na programima profesionalne orijentacije. Smatramo da moramo biti podrška našim učenicima i njihovim roditeljima, da im pomognemo da otkriju u čemu su oni najbolji – dodala je Trivićeva.

Predsjednik Društva psihologa Srpske Dijana Đurić istakla je da podsticanje darovitosti i kreativnosti kod djece ima veliki društveni značaj.

– Zato trebamo ulagati kroz djecu, kroz učenike koji pokazuju određene sposobnosti i talente, zapravo i u budućnosti naše Republike – istakla je Đurićeva. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...