Od nakita je nosila samo kutlaču- bukvalno

Datum:

Share post:

Da li jedna poštena Srpkinja može da pobjegne od kuhinje makar dok traje jedna modna revija? – Zašto ne?

Kako zamišlajte modernu ženu? I to onu na Balkanu?!
Kao nekoga ko može sve, je l’ da?

A kako izgleda njen tipičan dan?
Recimo, upravo je došla sa frizure, jer joj se žica za ribanje posuđa upetljala u rep, (sreća pa joj se tom prilikom manikura nije poremetila), na očima joj je još uvijek postojan smokey eyes, ulazi u kuću, ali se ne izuva. Jer, ona i po kući hoda u štiklama, baš poput onih “očajnih domaćica”. Ide, a gdje drugo nego u kuhinju, i pogledom traži svoju heute couture pregaču, jer treba pristaviti pasulj.
Čekaj šta?!

Pa tako su modernu Srpkinju mogli da protumače posjetioci nedjelje mode u Budimpešti i to tokom svečanog otvorenja. Pretjerujem da, ali vjerujte mi ni blizu kao, nadasve moderene dizajnerke, Marina Ilić i Ksenija Zlatić.

TESTNA REKLAMA

Naime, njihova kolekcija Silverwear je upravo bila inspirisana modernom ženom i predstavlja, valjda, žene koje ove žene žele da oblače.
Ali, da li su se zapitale da bi se ovo njihovo viđenje vrlo lako moglo protumačiti na više načina, uglavnom pogrešnih?

A kako biste vi protumačili srebrne komade inspirisane kuhinjskom folijom, mrežicom za posuđe, šerpama, loncima, poklopcima, kutlačama, pregačama? A jedna čitava odjevna kombinacija je posvećenja mućenju jaja?!

A koje je zvanično tumačenje? Šta je dizajn htio da kaže?

“Kolekcija Silverwear inspirisana je modernom ženom koja, pored toga što ima mnogo ličnih i profesionalnih obaveza, i dalje uspeva da bude dobra domaćica u svom domu, a istovremeno vodi računa o tome da uvek izgleda izuzetno. Nema potrebe čekati posebnu priliku kako bi izgledala sjajno – svaka žena u haljini Silverwear može da ostavi snažan utisak i izaziva divljenje.”

Vidite, uopšte nisam pretjerala na početku. I zar zbilja – divljenje?

Tako je jedan od rijetkih prodora srpske modne scene na zapad prošao, pa, blago rečeno, upitno. U ime moderne Srpkinje po pisti su prošetale manekenke u srebnim kreacijama sa asesorajzom u vidu šerpi, lonaca, kutlača i ostalog.

Da li je to poruka koju žalimo da pošaljemo u svijet? Jer… Ne smijemo da zaboravimo da smo svi mi diplomate kada smo u drugoj zemlji i da svojim ponašanjem šaljemo određenu poruku o svojoj zemlji, a gotovo nikada samo o sebi. A onda, o reviji o nečemu ČEMU je mjesto u kuhinji, da i ne pričam.
Da li je posuđu mjesto u kuhinji ili na pisti?

Izvor: Lola magazin/ Nataša Bursać

Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...