OD DANAS U BIJELJINI IZOLACIJA za negativne na testove u sportskoj sali OŠ “Vuk Karadžić“

Datum:

Share post:

Prema izvještaju Štaba za vanredne situacije, na današnji dan, na području Grada Bijeljina, 1.225 osoba je pod nadzorom, 62 osoba su u kućnom karantin, četiri osobe su zaražene, od toga tri u karantinu u Domu učenika, dok je bolnički karantin prazan.

„Imali smo dosad 30 testova, četiri su pozitivna, 20 negativnih, a za šest čekamo rezultate. Definisali smo način smještaja ljudi, od njihovog ulaza na Graničnom prelazu „Rača“, do karantina u gradu. Završili smo karantin u OŠ „Vuk Karadžić“, tako da je od večeras sve u funkciji. Sva lica koja dođu na „Raču“ ili „Pavlovića most“ smještaju se u karantin na „Rači“, uzima im se uzorak i tu čekaju rezultate uzorka. Svi pozitivni na Covid-19, premiještaju se u karantin u Dom učenika, svi negativni idu 14 dana u karantin u sportsku salu u OŠ „Vuk Karadžić““, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Kako je naveo, sve je obezbijeđeno za funkcionisanje karantina u OŠ „Vuk Karadžić“, ležaji, hrana, grijanje i higijena. Trenutno u sportskoj sali ima 30 kreveta, a Gradonačelnik je najavio da će u toku dana biti obezbijeđeno još 30.
„Izvršena je dezinfekcija 251 ZEV-a, ostalo nam je da izvršimo dezinfekciju još četiri do pet ZEV-ova. Ponovo smo krenuli sa dezinfekcijom Trga i gradskih ulica. Bitno je napomenuti da se radni prostori moraju svaki dan dezinfikovati, kako mi to u Gradskoj upravi radimo“, istakao je Mićić.

Gradonačelnik je dodao da Komunalna policija i Policija obavlja svoj posao i da sankcioniše eventualna kršenja naredbi, ali i pokušavaju da pomognu prodaju poljoprivrednih proizvoda proizvođačima.

„Situacija na području Grada Bijeljina je još uvijek stabilna. Želim da podsjetim da ne vršimo testiranje osoba koje žele da budu testirane, već, prema preporukama Ministarstva zdravlja, samo one osobe koje imaju indikacije. Molim vas za strpljenje, iskrenost i odgovornost. Od sutra počinje prošireni spektar testiranja na graničnim prelazima, što će sigurno pooštriti kontrolu svih osoba koje ulaze sa drugih, eventualno zaraženih područja“, navela je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Kako je istakla, jedine dvije referentne institucije koje vrše vanredna testiranja su Institut za javno zdravlje i Klinički centar Banjaluka, gdje je došlo do uskog grla i na odluku Vlade, uključiće se Bijeljina i Foča.

„Epidemiološka situacija je stabilna. U karantinu u Domu učenika imamo troje oboljelih i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, bez tegoba i simptoma na Korona virus. Od sinoć je počeo sa radom karantin na Rači i nastaviće da radi u kontinuitetu. Spremili smo i karantin u sportskoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a Dom zdravlja je obezbijedio i ekipe i nadzor u tom karantinu“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NAKON VELIKOG APRILSKOG POŽARA: Svetozar Ostojić, Mega Drvo – Obnovili smo 95 odsto uništenih kapaciteta

Nakon velikog požara koji je devetog aprila ove godine, prije osam mjeseci, zahvatio proizvodne hale preduzeća „Mega drvo“...

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...