Obren Petrović oduševljen Dodikom

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović sastao se danas u Doboju sa predsjednikom Republike Srpske i novoizabranim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a nakon sastanka je poručio da podržava lidera SNSD-a, te snagu i energiju koju on pokazuje u radu.

Petrović je rekao da cijeni samo rad i da će Dodik imati njegovu podršku.

”Sigurno da ćemo ove četiri godine iskoristiti da dobijemo pomoć i Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara”, naveo je Petrović.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da samo jedinstveni i složni mogu postići bolje rezultate. On je kazao da je Dodik izgubio izbore u Doboju iako je najviše pomagao ovom gradu.

“Moramo dati glasove onim ljudima koji pomažu Doboju, a ne onim koji samo govore. Spreman sam da s Dodikom radim u narednom periodu. Dodik ima veliku energiju i mislim da će to iskoristiti i ljudi u Sarajevu kako bi se učinilo dobro za sve građane”, rekao je Petrović.

Na pitanje da li je njegova podrška Dodiku neupitna, Petrović je kazao da postoji odluka Gradskog odbora SDS-a u Doboju, nakon čega je pozvao da se izvrši pritisak i na Glavni odbor SDS-a.

“Mi predstavljamo sve građane RS. Svima želimo dobro. Ne radimo na štetu Bošnjaka i Hrvata. To je neupitna podrška i u NS RS i Parlamentarnoj skupštini BiH. Dodik je pokazao da voli Doboj i ja cijenim samo rad. Ovo što Dodik radi, tolikom snagom, malo-malo dođe u Doboj. Ja znam da boli istina, ali to je tako”, kazao je Petrović.

Upitan da prokomentariše spekulacije da će on biti novi predsjednik SDS-a, Petrović je rekao da postoji Glavni odbor SDS-a i da on donosi odluke, a da spekulacije ne želi komentarisati.

“Čestitao sam Dodiku jer je odmah pozvao na jedinstvo i slogu. Rekao je da neće raditi protiv interesa ni Bošnjaka, a ni Srba. Čovjek je jednostavno pobijedio. Cvijanović je takođe pobjedila. Izgubili smo i u redu. Hajde da radimo dalje za dobrobit svih građana”, rekao je Petrović.

Petrović je naveo da imaju odluku Skupštine od 180 članova, te je pozvao Mićića i Bjelicu da daju podršku Dodiku.

“Pozivam Miću Mićića i Cicka Bjelicu, da izvrše pritisak na GO da se to uradi. Mi predstavljamo sve građane Republike Srpske i sve one što poštuju Republiku Srpsku. Nemamo nikakvih zahtjeva već da se se nastavi podrška koju smo dosad imali”, naveo je Petrović.

Dodik je rekao kako je Doboj strateško mjesto u Republici Srpskoj najavljujući otvaranje bolnice u ovom gradu i uređenje korita rijeke Bosne. On je rekao da će u institucijama BiH predložiti ukidanje Zakona o javnim nabavkama BiH jer je to leglo korupcije u BiH.

“Doboj je izgradnjom autoputa postao značajno središte. Razumio sam da će Petrović s nama djelovati zajedno na nivou BiH, kao i dva poslanika iz Doboja u NS RS”, rekao je Dodik.

BN TV
Foto: RTRS

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zaključci Predsjedništva PDP: Za 15 dana prijedlog za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP smatra da aktuelna vlast u Republici Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH ništa ne čini...

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...