Jedino preduzeće u Bijeljini koje ima Komisiju za reklamacije potrošača, a u kojoj je i jedan predstavnik bijeljinskog Udruženja „Zvono“ je „Komunalac“, mada je to obaveza predviđena zakonom koju bi trebalo da poštuju sva javna preduzeća.

„Zakon o zaštiti potrošača to predviđa, ali nijedno preduzeće osim `Komunalca` ga ne poštuje. Imaju svoje komisije, ali u njima nema naših predstavnika“, rekao je Srni predsjednik udruženja „Zvono“ Jovo Vasilić.

On kaže da je ova komisija neophodna da bi razmatrala česte žalbe kupaca usluga.

„Zakonom nisu predviđene sankcije za one koji ne formiraju komisije. Mi ne možemo na toj komisiji donijeti neku konačnu odluku, ali možemo propratiti da li se tu donosi odluka koja je u skladu sa zakonom“, kaže Vasilić.

On napominje da se, s obzirom da u ostalim preduzećima u Bijeljini ne postoje komisije sa predstavnikom ovog udruženja, „građani često žale kada je slučaj poodamakao“, odnosno već su ušli u proceduru i već je sve gotovo pred sudom.

„Zato pozivam potrošače da se jave na vrijeme i ne čekaju da slučaj dođe pred sud. Istovremeno, očekujem da se u zakon uvrste i sankcije za one koji nemaju ove komisije, a sve da bi se ineresi potrošača valjano zastupali“, naveo je Vasilić.

Direktor „Komunalca“ Milenko Vićanović rekao je da ovo preduzeće ima komisiju u kojoj je i predstavnik Udruženja „Zvono“.

„Formirali smo je u februaru, sastaje se dva puta sedmično i odgovara na sve žalbe i reklamacije građana“, kaže Vićanović i dodaje da je u posljednje vrijeme primijećeno znatno smanjenje broja žalbi.

On napominje da Komisija radi nezavisno od uprave preduzeća

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име