U prisustvu velikog broja mještana, najmlađa mjesna zajednica na području naše opštine Lugovi, koja broji oko 120 domaćinstava danas je proslavila svog zaštitnika Prepodobnog Sisoja Velikog.

Sveštenik Nikolaj Todorović kaže da je danas proslava zaštitnika Lugova, Prepodnobnog Sisoja Velikoga, da mu je drago da ga proslavljaju u velikom broju onako kako dolikuje pravoslavnim hrišćanima, te zaželio da se uvijek okupljaju oko svete crkve.

On je poručio da se u ovim teškim vremenima što više vraćamo vjeri i Bogu, a onda jedni drugima, da gradimo međusobnu slogu, ljubav, blagostanje, kako bismo išli putem spasenja.

Čestitajući krsnu slavu načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević je rekao da je ovo prilika da se pomolimo Svetom Sisoju, zaštitniku ove mjesne zajednice, koga u našem narodu naročito poštuju majke, jer ovaj svetitelj važi za velikog zaštitnika djece i pomoćnika u svakoj tuzi i nevolji.

Načelnik je simbolično na ovaj dan u svojoj izjavi poželio da naša opština u vremenu koje dolazi bude mjesto gdje će se rađati više djece.

On je dodao da ga raduje dobra saradnja sa mještanima i sa Srpskom pravoslavnom crkvom, te da je današnje okupljanje povodom krsne slave Lugova, svojevrsna i prilika da se okupe i zajedno sa mještanima sumiraju sve ono što je do sada urađeno kao da se zajednički sagleda šta je to što je potrebno uraditi u narednom periodu.

„Prethodnih godina, na području ove mjesne zajednice, bilo je dosta značajnijih infrastrukturnih ulaganja, kao što su izgradnja parohijskog doma i prostorija mjesne zajednice, izgrađena je vodovodna mreža, asfaltirana je ulica, kao i drugi projekti. Ono što je naš zadatak za naredni period, jeste dalje asfaltiranje ulica“, kaže Milićević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име