NS RS sutra imenuje novu Vladu

Datum:

Share post:

Narodna skupština Republike Srpske imenovaće sutra u Banjaluci novu vladu Srpske, najavljeno je iz republičkog parlamenta.

Prva tačka predloženog dnevnog reda treće posebne sjednice je izbor Vlade Srpske, što podrazumijeva iznošenje programa (ekspozea) kandidata za premijera Srpske Radovana Viškovića sa prijedlogom članova Vlade, te izbor predsjednika i članova Vlade, odnosno ministara.

Druga tačka je polaganje svečane zakletve predsjednika i članova Vlade.

Sjednica bi trebalo da počne u 12.00 časova u prostorijama parlamenta Srpske.

TESTNA REKLAMA

Po završetku treće, trebalo bi da bude održana četvrta posebna sjednica, na čijem predloženom dnevnom redu je jedna tačka – izbor radnih tijela Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je ranije Srni da će izborom nove Vlade biti okončano formiranje vlasti u Srpskoj, što je od izuzetnog značaja za nastavak funkcionisanja Republike.

On je najavio da bi do kraja godine trebalo da bude održana još jedna sjednica, na kojoj će poslanici razmatrati prijedloge zakona koje je Vlada utvrdila u ovoj godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Umjesto 300 novih, ugašeno 70 parking – mjesta u užem centru grada

Bijeljina se, kao i većina gradova u regionu, već godinama suočava s nedostatkom parking – mjesta u užem...

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...