Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović donio je novi Pravilnik o platama i naknadama za zaposlene u Upravi čime je stavio van snage prethodno važeći Pravilnik kojim su bila definisana uvećanja plate po osnovu rada na radnom mjestu sa povećanim rizikom i otežanim uslovima, tvrde iz Sindikata uprave Republike Srpske.

Time je, kažu, onemogućena isplata svih uvećanja na osnovnu platu.

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da ova institucija poštuje i sprovodi odluku Ustavnog suda kojom je posebni kolektivni ugovor proglašen nevažećim.

Dodaje da će pojedini radnici ostati samo bez naknade za povećan rizik na radu, što će za mjesec maj iznositi stotinu maraka.

– Јuče nas je rastužila vijest da je v.d. direktora Milan Novitović počeo da izdaje nova rješenja radnicima čime se njihova primanja umanjuju i do 50 odsto – rekao je predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić.

Novitović je odgovorio da je potpisao Pravilnik o platama u kojem stoji da se prethodni pravilnik zbog stavljanja van snage odlukom suda neće primjenjivati.

– Primjenjuje se novi pravilnik. Plate radnika nisu dirane u RUCZ, nisu nego samo posebne nadoknade koje proističu iz posebnog kolektivnog ugovora – naveo je Novitović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име