MINISTAR MINIĆ: Imovina pripada Srpskoj – radna grupa direktno krši Dejtonski sporazum (video)

Datum:

Share post:

“Nikakav prijedlog koji o pitanju imovine dođe sa adresa koje se nepozvano i neovlašteno bave našim unutrašnjim pitanjima u Republici Srpskoj neće biti razmatran” rekao je za RTRS ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Radna grupa OHR-a o imovini razgovarala je u američkoj Ambasadi o mogućnostima regulisanja vodnih resursa u okviru sveobuhvatnog rješenja pitanja imovine BiH.

“Dovoljna je činjenica da je bilo je razgovora oko šuma, oko zemljišta, sada oko vode. Malo bih parafrizirao, to je duša, srce i tijelo Republike Srpske, nijedno od toga nam ne mogu oduzeti, jer ostajemo bez svog kapaciteta, bez svog bića”,  naveo je Minić.

Minić je podsjetio da je Dejtonskim mirovnim sporazumom utvrđeno da je imovina na teritoriji entiteta vlasništvo tih entiteta.

“I tu bi trebao da bude početak i kraj priče, da nije Ustavnog suda BiH u kome decenijama odlično funkcioniše antisrpska koalicija stranih i bošnjačkih sudija”, naveo je Minić.

Minić ističe da radna grupa krši Dejtonski sporazum i da je ovo direktan napad na Srpsku.

“Šta smo crtali u Dejtonu, kakve smo linije povlačili, šta smo razgraničavali, po ovima što sjede u američkoj ambasadi ništa, onako malo se igrali se bojicama. Ne, tačno smo podijelili teritoriju koja podrazumijeva zemlju, vodu, šumu, vazduh, sve i nismo imali problema dok Ustavni sud nije krenuo da podriva Srpsku. Dejton smo potpisali uz njihovo partnerstvo i sada su došli da sve to unište. Kao i ministar ukazujem na to da je ovo rušenje Dejtona i direktan atak na Srpsku i tačka”, naveo je Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film ”GARAVICE” 10. marta u Bijeljini – BIHAĆKI SREZ, jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu

Dokumentarni film „Garavice“, o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, biće prikazan u nedjelju,...

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji sa Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Antaliji sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne...

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...