„Nikakav prijedlog koji o pitanju imovine dođe sa adresa koje se nepozvano i neovlašteno bave našim unutrašnjim pitanjima u Republici Srpskoj neće biti razmatran“ rekao je za RTRS ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Radna grupa OHR-a o imovini razgovarala je u američkoj Ambasadi o mogućnostima regulisanja vodnih resursa u okviru sveobuhvatnog rješenja pitanja imovine BiH.

„Dovoljna je činjenica da je bilo je razgovora oko šuma, oko zemljišta, sada oko vode. Malo bih parafrizirao, to je duša, srce i tijelo Republike Srpske, nijedno od toga nam ne mogu oduzeti, jer ostajemo bez svog kapaciteta, bez svog bića“,  naveo je Minić.

Minić je podsjetio da je Dejtonskim mirovnim sporazumom utvrđeno da je imovina na teritoriji entiteta vlasništvo tih entiteta.

„I tu bi trebao da bude početak i kraj priče, da nije Ustavnog suda BiH u kome decenijama odlično funkcioniše antisrpska koalicija stranih i bošnjačkih sudija“, naveo je Minić.

Minić ističe da radna grupa krši Dejtonski sporazum i da je ovo direktan napad na Srpsku.

„Šta smo crtali u Dejtonu, kakve smo linije povlačili, šta smo razgraničavali, po ovima što sjede u američkoj ambasadi ništa, onako malo se igrali se bojicama. Ne, tačno smo podijelili teritoriju koja podrazumijeva zemlju, vodu, šumu, vazduh, sve i nismo imali problema dok Ustavni sud nije krenuo da podriva Srpsku. Dejton smo potpisali uz njihovo partnerstvo i sada su došli da sve to unište. Kao i ministar ukazujem na to da je ovo rušenje Dejtona i direktan atak na Srpsku i tačka“, naveo je Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име