Novi meksički predsjednik Andres Manuel Lopes Obrador, čija inauguracija je bila u subotu, već je počeo da ispunjava svoje prvo obećanje, a to je prodaja aviona svog prethodnika. Obrador je govorio tokom kampanje da je taj avion pretjerano raskošan.

Riječ je o boingu 787-8 drimlajneru koji je meksička vlada 2016. godine kupila za 218 miliona dolara, a nakon što je preuređen za potrebe predsjednika, njegova vrijednost se povećala na 239 miliona dolara.

– Prodajemo sve avione i helikoptere koje su koristili korumpirani političari -izjavio je Lopez Obrador, što znači da će uz predsjednički avion novi predsjednik prodati još 60 vladinih aviona i 70 helikoptera.

Obrador je na predsjedničkim izborima 1. jula pobijedio poslije dvije neuspješne kandidature i prvi je predsjednik još od meksičke revolucije koji je u prvi plan izbio kao protestni lider, prenosi B92.net.

Njegova obećanja o obnovi dobro su odjeknula među biračima kojima je dosta korupcije, sveprisutnog kriminala i bijede. Lopez Obrador je obećao privredni rast, radna mjesta i programe socijalnog razvoja.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име