Novi meksički predsjednik prodaje avion svog prethodnika

Datum:

Share post:

Novi meksički predsjednik Andres Manuel Lopes Obrador, čija inauguracija je bila u subotu, već je počeo da ispunjava svoje prvo obećanje, a to je prodaja aviona svog prethodnika. Obrador je govorio tokom kampanje da je taj avion pretjerano raskošan.

Riječ je o boingu 787-8 drimlajneru koji je meksička vlada 2016. godine kupila za 218 miliona dolara, a nakon što je preuređen za potrebe predsjednika, njegova vrijednost se povećala na 239 miliona dolara.

– Prodajemo sve avione i helikoptere koje su koristili korumpirani političari -izjavio je Lopez Obrador, što znači da će uz predsjednički avion novi predsjednik prodati još 60 vladinih aviona i 70 helikoptera.

Obrador je na predsjedničkim izborima 1. jula pobijedio poslije dvije neuspješne kandidature i prvi je predsjednik još od meksičke revolucije koji je u prvi plan izbio kao protestni lider, prenosi B92.net.

TESTNA REKLAMA

Njegova obećanja o obnovi dobro su odjeknula među biračima kojima je dosta korupcije, sveprisutnog kriminala i bijede. Lopez Obrador je obećao privredni rast, radna mjesta i programe socijalnog razvoja.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...