NOVI KOŠARKAŠKI BH SKANDAL: ZABRANJENA TRI PRSTA

Datum:

Share post:

Mladim reprezentativkama BiH iz Republike Srpske je tokom priprema i košarkaškog turnira u Sloveniji, koji je održan u avgustu, bilo najstrože zabranjeno da dižu tri prsta, naveli su njihovi klubovi u dopisima upućenim Košarkaškom savezu Republike Srpske u kojem traže da se sve provjeri i sprovede postupak.

Glas Srpske, koji piše o skandalu u ženskoj pionirskoj košarkaškoj selekciji BiH, navodi da su mobingu na nacionalnoj osnovi tokom desetodnevnih priprema i turnira u Sloveniji, bile izložene 14-godišnje reprezentativke iz Republike Srpske Milica Bosnić i Teodora Gvozden iz banjalučkih klubova Mladi Krajišnik, odnosno Feniks.

Banjalučki dnevnik piše da je u pismima klubova navedeno da je igračicama bilo najstrože zabranjeno da dižu tri prsta /palac, kažiprst i srednji prst/ prilikom pogotka šuta za tri poena, a ukoliko pokažu zaprijećeno je “da će im odsjeći ruku”.

List navodi da im nije bilo dozvoljeno da se prekrste prilikom ulaska u igru, da su im oduzimani mobilni telefoni i čitane privatne poruke i prepiske, a vrhunac svega je puštanje filma o navodnom genocidu u Srebrenici u autobusu prilikom putovanja.

Predsjednik kluba Feniks Darko Kosić napisao je da iza svega stoji Jasna Sliško, selektor U14 reprezentacije BiH.

Sliško je za Glas Srpske istakla da se pogođena trojka, dok je selektor, neće proslavljati sa tri prsta već da će se kod nje u timu dizati srednji, domali i mali prst u tom slučaju.

– Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji – rekla je Sliško.

On je dodala i da je “apsolutna laž da je djeci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a da film o Srebrenici nikad nije puštan”, dok je potvrdila da je čitala prepisku Gvozdenove sa majkom.

Čelni ljudi Mladog Krajišnika i Feniksa traže hitnu reakciju Košarkaškog saveza Republike Srpske da se sprovede postupak i da se sve provjeri, te da se sankcionišu eventualne nepravilnosti.

Iz Košarkaškog saveza Republike Srpske povodom cijelog slučaja najavili su pokretanje zahtijeva za disciplinski postupak pred disciplinskim sudom KS BiH, a to je i potvrdio generalni sekretar saveza Dragan Ćazić koji kaže da djecu moraju da se zaštite.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com / sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan – 28. mart

Danas je četvrtak, 28. mart, 88. dan 2024. Do kraja godine ima 278 dana. 1472. - Rođen italijanski slikar...

PET MAGAZIN: Životni vek morskog praseta

Morski prasići obično su poslušni, laki za rukovanje i preslatki sisari koji mogu da budu fantastični kućni ljubimci....

Apple Maps dobija dugo čekanu opciju

Apple bi u svoje mape mogao da doda opciju koju korisnici već duže traže. Trenutno, Apple Maps ne nudi...

AGRO SAVJET: Testiranje klijavosti sjemena

Testiranje klijavosti sjemene je preventivna mjera koja pomaže da se postignu bolji rezultati u gajenju biljaka, u tom...