Njemački političar Ginter Knoblauh na obilježavanju Dana Republike Srpske u Bavarskoj (foto)

Datum:

Share post:

Miroslav Kojadinović, privrednik i humanista rodom iz Teslića, zajedno sa svojim poslovnim partnerom Robertom Prilerom, je i ove godine organizovao proslavu Dana Republike Srpske u njemačkoj pokrajini Bavarska.

Svečanost, kojoj su prisustvovale zvanice iz društvenog i privrednog života Njemačke i Republike Srpske, je održana u gradu Mildorf am In u prostorijama kompanije “Domatek“ (domatec GmbH), čiji su suvlasnici Kojadinović i Priler.

Svečanosti obilježavanja Dana Republike Srpske u Bavarskoj prisustvovao je i istaknuti njemački političar sa velikim parlamentarnim iskustvom Ginter Knoblauh.

Ginter Knoblauh je na obilježavanju Dana Republike Srpske u Bavarskoj u društvu organizatora pomenutog događaja u Mildorfu Miroslava Kojadinovića i Želimira Neškovića, delegata iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH dao podršku unapređenju saradnje privrednika Srpske i njemačke pokrajine Bavarska.

LOPARE: ŽELIMIR NEŠKOVIĆ NA OBILJEŽAVANJU DANA REPUBLIKE SRPSKE U BAVARSKOJ (foto)

Kojadinović je kazao da mu je velika čast i obaveza da se nastavi sa započetim obilježavanjem Dana Republike Srpske u Bavarskoj, te da mu je posebno drago što su to podržali i gosti iz Republike Srpske, Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je predstavljao opštinu Lopare i Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka.

 „Već drugu godinu prisustvujem u Mildorfu proslavi Dana Republike Srpske, kojom se odaje veliki značaj njenom postojanju. Posebno mi je zadovoljstvo što se time, zahvaljujući Kojadinoviću i Prileru, ostvaruje ambijent za privrednu i političku saradnju Bavarske i Republike Srpske”, rekao je Nešković.

Nešković je prepoznatljiv po inicijativama uspostavljanja saradnje privrednika Srpske i njemačke pokrajine Bavarske.

On je istakao da je Kojadinović veliki prijatelj opštine Lopare, te izrazio veliku zahvalnost na njegovoj humanosti i pomoći koju pruža pomenutoj lokalnoj zajednici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...