LOPARE: ŽELIMIR NEŠKOVIĆ NA OBILJEŽAVANJU DANA REPUBLIKE SRPSKE U BAVARSKOJ (foto)

Datum:

Share post:

PREDSTAVNICI OPŠTINE LOPARE NA OBILJEŽAVANJU DANA REPUBLIKE SRPSKE U BAVARSKOJ

Miroslav Kojadinović, privrednik i humanista rodom iz Teslića, zajedno sa svojim poslovnim partnerom Robertom Prilerom, je i ove godine organizovao proslavu Dana Republike Srpske u njemačkoj pokrajini Bavarska.

Svečanost, kojoj su prisustvovale zvanice iz društvenog i privrednog života Njemačke i Republike Srpske, je održana u gradu Mildorf am In u prostorijama kompanije „Domatek“ /domatec GmbH/, čiji su suvlasnici Kojadinović i Priler.

Miroslav Kojadinović

„Uz veliku pomoć i podršku Roberta Prilera, mog poslovnog partnera i velikog prijatelja, i ove godine smo u prostorijama naše kompanije obilježili i svečano proslavili Dan Republike. Za tu priliku smo pozvali predstavnike privrednog, političkog, kulturnog, društvenog i medijskog života ovog dijela Njemačke i Republike Srpske “, naveo je Kojadinović.

On je izrazio zadovoljstvo što su na proslavu došli predstavnici srpske dijaspore iz Bavarske, njemački parlamentarac Ginter Knoblauh, koji je 15 godina proveo na čelu grada Mildorfa, Štefan Friš privrednik koji u svojoj kompaniji „Endži“ /Engie/ zapošljava u Njemačkoj i širom Evrope i svijeta, preko 350 000 radnika, a među ima veliki broj Srba iz Republike Srpske i Srbije.

On je kazao da mu je velika čast i obaveza da se nastavi sa započetim obilježavanjem Dana Republike Srpske u Bavarskoj, te da mu je posebno drago što su to podržali i gosti iz Republike Srpske, Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je predstavljao opštinu Lopare i Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka.

Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

„Već drugu godinu prisustvujem u Mildorfu proslavi Dana Republike Srpske, kojom se odaje veliki značaj njenom postojanju. Posebno mi je zadovoljstvo što se time, zahvaljujući Kojadinoviću i Prileru, ostvaruje ambijent za privrednu i političku saradnju Bavarske i Republike Srpske”, rekao je Nešković.

On je istakao da je Kojadinović veliki prijatelj opštine Lopare, te izrazio veliku zahvalnost na njegovoj humanosti i pomoći koju pruža pomenutoj lokalnoj zajednici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...