''NIJE PAMETNO DA PRIČAMO O REFERENDUMU'': Šarović sve pozvao da pokažu zajedništvo

Datum:

Share post:

Lider SDS Mirko Šarović je poručio da je njegov stav da svi treba da pokušaju da nađu zajednički imenitelj, da pokažu zajedništvo oko ovako krupnih pitanja.

– Istovremeno sam smatrao da danas treba da pričamo o dva pitanja. Jedno je naš odgovor na odluke Ustavnog suda. Drugo, šta ćemo sa ovakvim Ustavnim sudom. Zato nije pametno da danas pričamo o referendumima, secesiji. Za te stvari vjerovatno ima vremena, ali ovo su najvažnija pitanja. Nemojte da mislite da kod mene i opozicije ima bilo kakvog straha, ali prije svega ima briga. Kada izgovaramo tako krupne riječi, treba da to imamo na umu – rekao je Šarović.

On je rekao da će SDS stati iza zaključaka koje je dala predsjednica RS, ali da ima nešto drugačiji stav o ključnim zaključcima.

– Smatrao sam da neke stvari treba gledati pametnije. Ova borba nije jedina koja se odnosi na odluku Ustavnog suda. Ova pitanja teško da će se riješiti bez diplomatije i internacionalizacije. Reakcije i postupci donosioca odluka u RS već su više puta vršene i donosile su neuspjeh. Velike riječi nikada nisu pratile odgovarajuće reakcije predstavnika RS – kaže Šarović.

On je upitao zašto se o ovom pitanju odmah nije izjasnio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

TESTNA REKLAMA

– Njegov glas sada ima najveću težinu, u nastupu u međunarodnim odnosima se uvažava isto kao člana Predsjedništva BiH. Po meni, odgovor RS treba da bude jak, ali racionalan – kaže Šarović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...