Nešković prisustvovao prezentaciji direktora Sekretarijara energetske zajednice

Datum:

Share post:

Želimir Nešković, delegat iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik Zelenog kluba, zajedno sa predsjednikom Zelenog kluba Sašom Magazinovićem i parlamentarcima sa raznih nivoa vlasti u BiH, je uzeo učešće u prezentaciji „Realizacija Ugovora o energetskoj zajednici – Gdje je Bosna i Hercegovina“, kojom je dat pregled Energetske zajednice i njenih nedavnih aktivnosti, kao i ocjena realizacije Ugovora o energetskoj zajednici od strane BiH.

Direktor Sekretarijata Energetske zajednice,čije je sjedište u Beču, Artur Lorkovski predstavio je godišnji izvještaj sekretarijata koji govori o napretku svih ugovornih strana u koji je uključena i BiH.

Sekretarijat Energetske zajednice obezbjeđuje tehničku i pravnu podršku u nadgledanju i provođenju Ugovora o Energetskoj zajednici, a jednom godišnje objavljuje izvještaj o provođenju koji se predstavlja parlamentima zemalja članica Energetske zajednice.

Pored predstavnika Parlamentarne skupštine BiH, prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, Parlamenta i Vlade Federacije BiH, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, institucija uključenih u realizaciju Ugovora o Energetskoj zajednici, kao i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u Bosni Hercegovini.

Osnovni ciljevi Energetske zajednice su kreiranje stabilnog i jedinstvenog regulatornog okvira i tržišnog prostora koji osigurava pouzdano snabdijevanje energijom i može privući investicije u sektore električne energije i prirodnog gasa. Pored toga, to je razvoj alternativnih pravaca snabdijevanja i poboljšanje stanja u životnoj sredini, uz primjenu energetske efikasnosti i korištenje obnovljivih izvora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas počinje isplata penzija za april

Isplata aprilske penzije počinje danas u Republici Srpskoj za šta je u budžetu obezbijeđeno 147,3 miliona KM u...

MINISTAR KARAN: Zaštititi djecu kao najveće žrtve zloupotreba u digitalnom svijetu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da digitalni svijet ima svoje prednosti, ali i da...

Na današnji dan – 26. april

​​Danas je petak, 26. april, 116. dan 2024. Do kraja godine ima 249 dana. 121. - Rođen rimski filozof...

SPC i pravoslavni vjernici danas obilježavaju svetog sveštenomučenika Artemona Laodikijskog

SPC i pravoslavni vjernici danas obilježavaju svetog sveštenomučenika Artemona Laodikijskog. On je bio sveštenik u Laodikiji za vrijeme cara...