Pozivam predsjedavajućeg Ademovića i bošnjačke delegate u Domu naroda Parlamenta BiH da prekinu blokadu ove institucije koja traje već tri mjeseca i da počnemo sa radom, poručio je Želimir Nešković, delegat u Domu naroda BiH, podsjetivši na činjenicu da je poslednja sjednica Doma naroda BiH održana 18. marta 2024. godine.

„Povod tromjesečne blokade Doma naroda BiH bošnjački delegati su našli u našem insistiranju da se u plenumu Doma naroda raspravlja o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda. Ipak radi javnosti moram da kažem da su iako odbijaju da rade, ovi delegati za vrijeme blokade i nerada, uredno primali svoje visoke naknade“, poručio je Nešković.

Nešković podsjeća da je Šefik Džaferović na poslednjoj sjednici i kazao da nema rada sve dok SDS-ov prijedlog zakona o Ustavnom sudu ne bude skinut sa dnevnog reda ali i da predsjedavajući Kemal Ademović već treći mjesec odbija da zakaže sjednicu.

«Mogu da shvatim da im se ne sviđa prijedlog SDS-a da se u parlamentarnoj proceduri raspravlja o Zakonu o Ustavnom sudu BiH kojim će se okončati mandat stranim sudijama. Ali ne mogu da shvatim da oni koji se kunu u državu Bosnu i Hercegovinu već tri mjeseca drže tu Bosnu i Hercegovinu u blokadi. To je vrhunac političkog licemjerstva», istakao je Želimir Nešković, potpredsjednik SDS i delegat u Domu naroda BiH. 

On je kazao da kojim slučajem SDS blokira rad neke institucije tri mjeseca sigurno bi do sad bili sankcionisani.

„Blokadama i neradom neće ugušiti pravo srpskom narodu da predlaže rješenja u parlamentarnoj proceduri. Možemo da se ne slažemo ali ova država je ustrojena tako da svačiji politički stav mora da bude jednako poštovan.  Jedina politika koja dolazi iz Sarajeva je blokada i sprečavanje bilo kakvog dijaloga samo zato što im se ne sviđa nečiji politički stav“, zaključio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име