NEŠIĆ: Salkiću, nastavite li ovako Tuzla u kojoj živiš biće inostranstvo Banjaluci u kojoj uzimaš platu

Datum:

Share post:

Saopštenje predsjednika DNS, Nenada Nešića, prenosimo u cjelosti:

​”Ramiz Salkić nema problem sa mnom nego sa Republikom Srpskom. Mi mu u Republici Srpskoj možemo biti samo zahvalni jer kad god Salkić progovori da bi je uništio on ojača volju našeg naroda da je brani. Čak i evropskim zvaničnicima je uspio da smuči te jalove pokušaje viktimizacije jednog i satanizacije drugih naroda čime je natjerao i Doris Pak da jednom prilikom lupi šakom o sto”, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom Salkićevih tvrdnji da on vrši pritisak na
njega da odustane “od širenja istine i pravde”.

Ako je već otvorio temu negiranja ratnih zločina, Nešić je upitao Salkića da li se ograđuje od stavova SDA koja je branila osuđene za svirepe zločine u logoru “Silos”.

“Osuđujete li zločine Sakiba Mahmuljina i odreda “El mudžahid”? Da li su odsječene glave srpskih civila za vas zločin, a nije da nisu njima igrali fudbal od Srebrenice do Ozrena? Da li je za vas zločin odsječena glava Anđelka Mlađenovića Bibeta iz sela Ježeštica kod Bratunca? Da li majka Milica Dimitrijević iz Skelana ima pravo na pravdu za svoje sinove Radisava i Aleksandra, dječake od deset i pet godina, koji su 16.januara 1993.godine ubijeni iz snajpera snaga Nasera Orića? Da li je zločin ubistvo porodice Ristić iz Skelana: Novaka (42) i Ivanke ( 43 ), i njihove kćerke Mitre ( 18 ) i sina Miće( 15 )? Zaslužuju li 63 civilne žrtve u Skelanima pravdu i pijetet ? Zaslužuje li majka Slavka Matić pravdu za ubistvo u kući svoje dvije kćerke Snježane i Gordane, i njihovog oca. Ubijeni su u kući, u Bjelovcu kod Bratunca? Mogao bih vam samo za Bratunac postaviti 3.267 ovakvih pitanja, ali znam da ih ne vrijedi postavljati onima bez zrna empatije u sebi. Za razliku od vas ja sam bezbroj puta rekao da mi je žao svake majke koja je ostala bez djeteta, svakog stradalog civila. Za mene suze majki nemaju vjeru i naciju. Tu je Salkiću, razlika između mene i vas. Velika i nepremostiva. I kao što vama i vama sličnim nikada neću dozvoliti da satanizujete moj narod i našu Republiku Srpsku zbog zločina loših ljudi iz mog naroda, tako isto sebi nikada neću dozvoliti da satanizujem čitav bošnjački narod zbog zločina onih iz njegovih redova”, poručio je Nešić.

“Koliko je Salkiću do Bošnjaka, najbolje znaju u Bratuncu. Dok se tamo pitao unutar SDA, brinuo je isključivo o svojoj familiji. Kada već pominje moju platu iz budžeta BiH, sramota je da ne zna da u Ustavu BiH piše, u njegovom članu VIII.3. da Republika Srpska finansira institucije BiH sa 1/3 sredstava potrebnih za budžet. Dakle, i mene kao i Salkića plaćaju poreski obveznici Republike Srpske”, podvlači Nešić.

On dodaje da podržava pravo na povratak i Bošnjaka u Srpsku i Srba u FBiH.

“Ja bih volio i kada bi se Salkić vratio da živi u Bratuncu i da živi sa svojimsunarodnicima i drugim komšijama u miru, umjesto što mu rodni grad služi kao turistička destinacija koju obilazi u izbornim kampanjama da bi ponovo ubrao veliku platu kao Bošnjak iz Srpske. U biti, on parazitira na grbači povratnika, oduzimajući im mogućnost da imaju svog autentičnog predstavnika koji živi među njima i dijeli svakodnevne probleme i brige”, kaže Nešić.

Predsjednik DNS-a, na kraju, dodaje Salkiću: “I znajte jedno, mržnja ne dotiče i ne ubija onog prema kome je usmjerena. Mržnja jede i pojede onog ko je nosi u srcu. Vaša politika je mržnja prema Srbima i Republici Srpskoj. Moja politika je odbrana prava srpskog naroda. Nastavite li ovako Tuzla u kojoj živite biće inostranstvo Banjaluci u kojoj uzimaš platu. Neka nam je vječna Republika Srpska!”, kaže Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...

Provozao avion ulicama Bukurešta (foto,video)

Rumun kupio avion za 36.000 evra, evo šta će uraditi s njim "Grdosija" će biti pretvorena u dom novog...