Nešić sa članovima Sjevernoatlantskog savjeta: Republika Srpska je za EU, ali ne i za NATO 

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić učestvovao je na sastanku predstavnika Savjeta ministara i članova Sjevernoatlantskog savjeta.

Sastanak sa članovima Sjevernoatlantskog savjeta

Nešić je u svom obraćanju istakao da Republika Srpska poštuje NATO, sa ima saradnju sa NATO u skladu sa programom reformi iz 2019. godine koji ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

– Rekao sam da u BiH imamo saglasnost oko evropskog puta, ali da nemamo saglasnost oko NATO puta, i da Republika Srpska u ovom trenutku ne žali u NATO, a samim tim ni BiH, jer sve se odluke donose konsenzusom. Takođe sam im rekao da nam pomognu sa BiH bude, kako oni kažu „suvrenena“, da zakone donose izabrani predstavnici, a ne takozvani visoki predstavnici – istakao je Nešić za RTRS.

Nešić je naveo da u Ustavnom  sudu sjede stranci i upitao „kakva je to suverena zemlja u kojoj u Ustvanom sudu sjede stranci“.

– Niko ne govori o secesiji jer je secesija reakcija na akciju koja se zove unitarizam. Mi iz Republike Srpske želimo poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, da želimo Ustavni poredak, da želimo da zadržimo nadležnosti koje Republika Srpska ima po Dejtonu. I to je sve što mi u ovom trenutku želimo – poručio Nešić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име