Predsjednik SG Bijeljina Aleksandar Đurđević je na sastanku sa Republičkom geodetskom upravom usaglasio da se ubuduće prioritetno uzimaju u rješavanje predmeti privatizacije stanova iz GTC naselja u MZ Ledinci.

-Danas sam u prostorijama RGU Bijeljina održao sastanak sa rukovodstvom RGU Bijeljina, na kojem smo usaglasili da se od strane RGU Bijeljina ubuduće prioritetno uzimaju u rješavanje predmeti privatizacije stanova iz GTC naselja u MZ Ledinci, rekao je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević ističe da bi takvo postupanje bilo ispravno, imajući u vidu to koliko su godina ovi dobri ljudi čekali da riješe svoj stambeni problem, kao i to da se uglavnom radi o izbjeglim i raseljenim licima, učesnicima odbrambeno – otadžbinskog rata, korisnicima alternativnog smještaja bez riješenog stambenog pitanja i sl.

Izražavam ovom prilikom zahvalnost RGU Bijeljina na razumijevanju i podršci, kao i na tome što su u prethodnim godinama izvršili parcelizaciju zemljišta, etažiranje stanova, te to sve i proveli kroz zemljišnje knjige, što je i bio prvi preduslov da se ovaj problem riješi, kađe Đurđević.

Predsjednik SG Bijeljina ističe da je trenutno u RGU Bijeljina uknjiženo 36 stanova iz GTC naselja, dok je 16 podnijetih zahtjeva u proceduri, te poziva i sve one koji imaju spremnu dokumentaciju, a još uvijek nisu predali zahtjeve za knjiženje, da taj proces po ubrzanoj proceduri dovedu do kraja i formalno – pravno postanu vlasnici stana u kojem žive.

-U GTC naselju se nalazi ukupno 35 zgrada, sa po 4 stambene jedinice, dakle 140 stanova na koje se odnosi ODLUKA O DAVANjU SAGLASNOSTI NA PRIVATIZACIJU STANOVA U VLASNIŠTVA GRADA BIJELjINA U NASELjU „GTC“ koju je Skupština grada usvojila na 20. sjednici Skupštine grada održanoj 23.03.2023. godine, čime je omogućena privatizacija ovih stanova u skladu sa Zakonon o privatizaciji državnih stanova, pojašnjava Đurđević.

-Pojedini korisnici se u navedenim stambenim jedinicama nalaze po 20 godina, od kad su objekti osposobljeni za useljenje, ali nisu riješili svoje stambeno pitanje zbog čega imaju svakodneve probleme, od tekućeg i investicionog održavanja objekata do problema sa izdavanjem ličnih dokumenta, gdje lična dokumenta mogu da dobiju samo sa rokom važenja od 2 godine, zaključio je Aleksandar Đurđević predsjednik SG Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име