Đurđević i RGU Bijeljina usaglasili prioritetno rješavanje predmeta privatizacije stanova iz GTC naselja u MZ Ledinci

Datum:

Share post:

Predsjednik SG Bijeljina Aleksandar Đurđević je na sastanku sa Republičkom geodetskom upravom usaglasio da se ubuduće prioritetno uzimaju u rješavanje predmeti privatizacije stanova iz GTC naselja u MZ Ledinci.

-Danas sam u prostorijama RGU Bijeljina održao sastanak sa rukovodstvom RGU Bijeljina, na kojem smo usaglasili da se od strane RGU Bijeljina ubuduće prioritetno uzimaju u rješavanje predmeti privatizacije stanova iz GTC naselja u MZ Ledinci, rekao je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević ističe da bi takvo postupanje bilo ispravno, imajući u vidu to koliko su godina ovi dobri ljudi čekali da riješe svoj stambeni problem, kao i to da se uglavnom radi o izbjeglim i raseljenim licima, učesnicima odbrambeno – otadžbinskog rata, korisnicima alternativnog smještaja bez riješenog stambenog pitanja i sl.

Izražavam ovom prilikom zahvalnost RGU Bijeljina na razumijevanju i podršci, kao i na tome što su u prethodnim godinama izvršili parcelizaciju zemljišta, etažiranje stanova, te to sve i proveli kroz zemljišnje knjige, što je i bio prvi preduslov da se ovaj problem riješi, kađe Đurđević.

Predsjednik SG Bijeljina ističe da je trenutno u RGU Bijeljina uknjiženo 36 stanova iz GTC naselja, dok je 16 podnijetih zahtjeva u proceduri, te poziva i sve one koji imaju spremnu dokumentaciju, a još uvijek nisu predali zahtjeve za knjiženje, da taj proces po ubrzanoj proceduri dovedu do kraja i formalno – pravno postanu vlasnici stana u kojem žive.

-U GTC naselju se nalazi ukupno 35 zgrada, sa po 4 stambene jedinice, dakle 140 stanova na koje se odnosi ODLUKA O DAVANjU SAGLASNOSTI NA PRIVATIZACIJU STANOVA U VLASNIŠTVA GRADA BIJELjINA U NASELjU „GTC“ koju je Skupština grada usvojila na 20. sjednici Skupštine grada održanoj 23.03.2023. godine, čime je omogućena privatizacija ovih stanova u skladu sa Zakonon o privatizaciji državnih stanova, pojašnjava Đurđević.

-Pojedini korisnici se u navedenim stambenim jedinicama nalaze po 20 godina, od kad su objekti osposobljeni za useljenje, ali nisu riješili svoje stambeno pitanje zbog čega imaju svakodneve probleme, od tekućeg i investicionog održavanja objekata do problema sa izdavanjem ličnih dokumenta, gdje lična dokumenta mogu da dobiju samo sa rokom važenja od 2 godine, zaključio je Aleksandar Đurđević predsjednik SG Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Objavljen vodič za građane kroz budžet Srpske

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i...

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...

Savo Milošević selektor BiH objavio spisak fudbalera za meč protiv Ukrajine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta će dočekati Ukrajinu u polufinalnoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo. Tim povodom...

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...