Nešić odgovorio Ćoriću: Gospodo, dosta je laži!

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cijelosti:
 
Predsjednik DNS Nenad Nešić oglasio se na svom fejzbuku povodom izjave ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića nakon sastanka sa prevoznicima koji su protestovali zbog visokih cijena nafte i naftnih derivata. Njegov status prenosimo u cijelosti:
 
Čitam sad izjavu ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića koji kaže da je protest prevoznika njihov način da skrenu pažnju na problem zbog visokih cijena nafte i naftnih derivata i da se plaše da rješenja neće naići na odobravanje na nivou BiH. Ministar takođe priznaje i da je gorivo u BiH najskuplje u regionu.
 
Moram priznati da je od ove izjave samo bezobraznija ona Radovana Nejakog Viškovića da bi akcize ukinuli da je Republika Srpska nezavisna.
 
Istina je da su nafta i naftni derivati mogli biti jeftiniji još u martu, ali da nisu jer ukidanje akciza na šest mjeseci blokira SNSD. Istina je da 48 odsto cijene goriva čine nameti kojih SNSD ne želi da se odrekne jer njima pune budžet iz kojeg onda kupuju glasove.
 
Podsjetiću one koji su zaboravili. U Predstavničkom domu za ukidanje akciza na naftu i naftne derivate nisu glasali poslanici SNSD, US i SP. Zakon je ipak usvojen jer smo ga podržali Dragan Mektić, Mirko Šarović, Mira Pekić, Branislav Borenović i ja. Onda je došao na red Dom naroda u kojem SNSD ima četiri delegata. Umjesto da ga odmah usvoje, po hitnoj proceduri, četiri delegata SNSD-a blokiraju ovaj zakon već tri i po mjeseca.
 
Slušali smo razna obrazloženja SNSD-a zašto su protiv, od Viškovićevog da bi svi iz regiona došli kod nas da sipaju gorivo, pa bi ostali bez goriva, do onog Snježane Novaković-Bursać da nemaju garancije da bi gorivo pojeftinilo i ako se ukinu akcize. Svaka od ovih izjava predstavlja omalovažavanje inteligencije naroda i pokazuje šta oni zaista misle o svom narodu.
 
Gospodo, dosta je laži! Vi ste jedini krivci jer nisu preduzete mjere za smanjenje cijena goriva.
 
Vi ste jedini krivci jer je to dovelo do lančanog poskupljenja. Zar mislite da sa 100 KM pomoći i povećanjem plata i penzija za 10 odsto možete nekom zamazati oči dok cijene divljaju, a inflacija obara crne rekorde!? Znate li da su cijene peleta skočile za 100 odsto, gasa za 28 odsto, a samo za litar mlijeka i jedan hljeb za godinu dana treba izdvojiti 291 KM više!? Znate li koliko porodica sebi može jednom mjesečno priuštiti kilogram mesa?
 
Obećavam vam da će 2.oktobra biti kraj vašim lažima i vašoj gramzivosti!
 
Sram vas sve bilo!
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...

Plate osobama koje se nalaze pod američkim sankcijama (OFAK lista) biće uplaćivane na pošte u Srpskoj (foto)

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod...

Poslanici NS RS danas raspravljaju i o Izbornom zakonu RS?

Kako se nezvanično saznaje, Izborni zakon Republike Srpske danas će se ipak naći na dnevnom redu u Narodnoj...

Evo šta piše u informaciji koju danas razmatra NS RS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su počeli 11. posebnu sjednicu na kojoj se nalazi "Informacija o aktuelnoj bezbjedonosnoj...