Saopštenje predsjednika DNS, Nenada Nešića, prenosimo u cjelosti:

"Bezobrazluk, laži i mržnja koju sije Ramiz Salkić nemaju granica. Zakleo se na poštovanje Ustava Republike Srpske, a onda kao najveći lažov iznosi tezu da je obrazovni sistem u Srpskoj srpski i pravoslavizovan, te da obiluje netačnim istorijskim činjenicama i da su bošnjačka djeca izložena aparthejdu i diskriminaciji. Lažljivac, jer drugačije ne zaslužuje da ga nazovem, jako dobro zna da bošnjačka djeca u Republici Srpskoj imaju nastavu organizovanu po nastavnom
programu kantona iz Federacije, najčešće koriste program Tuzlanskog kantona", izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, reagujući na jučerašnju izjavu Ramiza Salkića.

Skoro šest hiljada bošnjačkih učenika u Republici Srpskoj, dodaje on, imaju predmet islamske vjeronauke.

"Kakvo je to pravoslaviziranje? Znate li koliko srpske djece u Federaciji ima predmet pravoslavne vjeronauke? Petstotina i to uglavnom u Kantonu 10. U Sarajevskom kantonu nijedno dijete ne uči srpski jezik, a u cijeloj FBiH ga uči svega
56. I on nekome da priča o aparthejdu i diskriminaciji, sram ga bilo!", kategoričan je predsjednik DNS.

Nešić podsjeća da Salkić pred svake izbore unosi sjeme mržnje, razdora i podjela, te da njega uopšte nije briga za Bošnjake u Srpskoj:

"Oni su za njega masa za manipulisanje na čijoj grbači živi. On njihovu sudbinu ne dijeli jer živi u Tuzli. Oni su mu tek sredstvo za lagodan život. On bi sada da piše i istoriju i šta će učiti naša djeca. Taman će mi on reći i uticati kako ću ja vaspitati svoju djecu. Smeta li nama šta uče bošnjačka i hrvatska djeca? Ne smeta niti me zanima šta oni uče, ali isto tako nikada nećemo dozvoliti nikakvom Salkiću niti Šmitu da rediguju udžbenike naše djece. Njihove udžbenike će pisati naši istoričari, na osnovu svoje struke, a ne po ćejfu Salkića ili Šmita", poručio je Nešić i naglasio im: "Dalje prste od naše djece!"

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име