“NEMOJ DA SE MIJEŠAŠ: PDP oštro odgovorio Vukanoviću (foto)

Datum:

Share post:

Čini se da ne može da prođe dan bez prepucavanja opozicije u Srpskoj.

Nakon što je Nebojša Vukanović kritikovao PDP zbog izbora Draška Stanivukovića (za kandidata ove partije za gradonačelnika Banjaluke), iz PDP oštro odgovaraju – nemoj da se miješaš!

„U skladu sa saradnjom koju imamo, prije svega u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u zajedničkom klubu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, PDP poziva Nebojšu Vukanovića, lidera Liste za pravdu i red, da prestane sa konstantnim ocjenama djelovanja i miješanja u unutrašnja pitanja PDP-a.

PDP je partija koja postoji gotovo četvrt vijeka, ima svoj Statut, organe i procedure i svaku odluku donosimo u skladu sa tim. Poštujemo svoje kolege iz opozicije i nikada sebi ne bismo dali za pravo da se miješamo u unutrašnje procese bilo koje stranke, te nećemo ni gospodinu Vukanoviću pričati kako treba ili ne treba on da nastupa ili kako da vodi svoju organizaciju. Isti princip očekujemo i prema nama. Takođe, ne dajemo nikome za pravo da izdaje sertifikate pravih opozicionara, jer mi vrlo dobro znamo koje smo žrtve, i kolektivne i lične, podnosili godinama unazad zbog nepromijenjenog stava da budemo na potpuno suprotnim političkim polovima u odnosu na vladajući režim“, navode iz PDP-a.

VUKANOVIĆ: Stanivuković i Borenović guraju PDP u ambis – DRAŠKO NAJVEĆA PREVARA u političkoj istoriji Republike Srpske (foto)

Podsjećamo, lider Liste za pravdu i red rekao je juče da mu je „žao Igora Crnatka i drugih časnih ljudi i iskrenih opozicionara u PDP-u koji su nažalost ostali u manjini.“

Vukanović je rekao da je zakazan novi sastanak opozicije za srijedu, te da će iskoristiti priliku da „predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću saopšti razloge zašto ga više ne smatra opozicionarom i zašto ne može računati na saradnju i podršku“.

Podsjećamo, u februaru je održan sastanak Liste za pravdu i red i SDS-a.

Tada su lideri Nebojša Vukanović i Milan Miličević poručili da opozicija treba da ima zajedničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima, a da to ni slučajno ne bude Stanivuković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...