DODIK: U Parizu ću jasno reći da Srpska nije za pristupanje NATO

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisaće senatore u francuskom Senatu o stanju u BiH i pritiscima na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo i jasno reći da Republika Srpska nije za pristupanje NATO.

Dodik je za RTRS rekao da je Republika Srpska neutralna i da neće pristupiti nijednom vojnom savezu.

On je naveo da će senatore informisati i o odlukama lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita koje su ugrozile put BiH ka EU.

– Sramna je uloga Šmita i onih koji ga podržavaju – Britanaca, Amerikanaca i Nijemaca. Oni su zaustavili taj put, a to se može riješiti tako što će se povući te odluke – istakao je predsjednik Republike Srpske.

On je rekao da će Republika Srpska, ukoliko ne budu povučene odluke Šmita, donijeti svoj izborni zakon i provesti izbore.

– Volio bih da francuski partneri razumiju naš odnos prema tome – rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za brigu o Republici Srpskoj i jasno izrečen stav da Srpsku ne može niko ukinuti.

– Mi želimo mir, stabinost i da se uvažava srpski nacionalni interes, kao što se uvažavaju drugi interesi. Kosovo ne može da se otme Srbima i ne može da se urušava Republika Srpska – poručio je Dodik.

On je istakao da se pokušaji urušavanja Srpske ogledaju kroz nastojanja da joj se otme imovina.

Tokom trodnevne posjete Parizu, predsjednik će razgovarati i sa predstavnicima srpske dijaspore u Francuskoj, ali i sa brojnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog i ekonomskog života Francuske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala CiK prijavu za Lokalne izbore – za odbornike i za gradonačelnika Bijeljine

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala je Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za predstojeće lokalne izbore, za oba nivoa,...