Festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ će biti održan u vremenskom periodu 12-21. juna 2024. godine, a posebna nagrada u iznosu 300.000 KM očekuje pobjedničku/e Mjesnu zajednicu.

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom izdanju starog dobrog festivala „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“.

„Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ je autentična kulturno-umjetnička manifestacija koja je prvi put održana davne 1967. godine i kao takva važi za jednu od manifestacija sa najdužom tradicijom u Republici Srpskoj i BiH.

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

-Prijave su pregledane i potvrđene, a izvršen je i žreb kako bismo na najpošteniji način – slučajnošću, odredili parove za prvi krug Festivala, obavijestio je javnost na svom FB nalogu gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

-Svečano otvaranje festivala, kao što smo ranije najavili, planirano je za 12. jun u obnovljenom domu kulture u Velikoj Obarskoj, ali vam detalje i iznenađenja koja pripremamo za otvaranje još uvijek nećemo otkrivati, napisao je Petrović.

POBJEDNIČKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI 300.000 KM: Počinje festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“

Dinamika takmičenja odvijati na sledeći način:

-13. juna će se održati sportski dan u Brocu gdje će snagu i umijeće odmjeriti 16 ekipa;

-14. jun je prvi takmičarski dan kada će domaćin Crnjelovo ugostiti svoje suprotstavljene takmičare iz SKUDA „Amajlije“, dok će svoju pripremljenost za kategoriju „Znanje“ pred žirijem pokazati takmičari iz Batkovića;

-15. juna domaćin je Brodac, a u goste im dolazi ekipa „Modosoro“ koja okuplja 6 mjesnih zajednica (Batar, Johovac, Bjeloševac, Banjica, Glavičice i Čengić), a ovom prilikom će takmičari iz Velinog Sela pokazati žiriju koliko su spremni za kategoriju „Znanje“;

-16. juna domaćin je SKUD „Dvorovi“, a dočekaće goste koji im dolaze iz Dragaljevca i Trnjaka;

-17. juna domaćin je Velika Obarska, a u goste im dolazi suparnički SKUD iz Patkovače;

-18. juna domaćin je SKUD „Janja“, a u goste im dolazi udružena ekipa Glogovca i Kojčinovca.

-Nakon što dobijemo pobjednike svih pet festivalskih večeri u Centru za kulturu „Semberija“ će 20. i 21. juna biti održane dvije velike finalne večeri. Biće ovo uzbudljiva vožnja, ostanite uz nas i pratite Festival do same završnice, piše i poručuje na kraju Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име