NEDELJKO JOVIĆ novi zamjenik ministra bezbjednosti BiH

Datum:

Share post:

Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH za zamjenika ministra bezbjednosti imenovan je Nedeljko Jović, koji je do sada uspješno obavljao dužnost komadanta jedinice Žandarmerije PU Zvornik.

Nakon imenovanja novi zamjenik ministra bezbjednosti BiH u izjavi za Srpskainfo je istakao da će učiniti sve kako bi na pravi način reprezentovao Republiku Srpsku.

– Želim da pokažem u Savjetu ministara BiH da mogu da odgovorim na sve postavljene zadatke, jer sam došao kao kadar koji je radio u MUP RS i dobro poznaje policijske poslove. Kao jedan od prioriteta za bezbjednosti BiH bih istakao probleme sa migrantskom krizom, jer nas prema najavama u narednom periodu očekuje veliki migrantski talas. Moramo spremno da odgovorimo na taj izazov zbog činjenice da među migrantima nalazi puno osoba koje nisu prošle nikakvu bezbjedosnu provjeru od odredišta sa koga su krenuli do granice BiH. Znam da postoji puno problema sa finansijama i da fali oko 500 policajaca, kako bi granice BiH bile potpuno bezbjedne – rekao je Jović.

On je istakao da saradnja među policijskim agencijama u BiH mora biti unaprijeđena po mnogim pitanjima.

– Pored jačanja granice sigurno ću se zalagati da sve policijske agencije u BiH još bolje sarađuju po pitanju deradikalizacije i i resocijalizacije povratnika sa sirijskog ratišta, kako bi na minimum smanjili šanse za neke terorističke akcije u BiH. Moramo učiniti sve kako bi saradnja između svih policijskih agencija na osnovu zakona bila podignuta na veći nivo za dobrobit svih građana BiH – rekao je Jović, koji se zahvalio Socijalističkoj partiji na ukazanom povjerenju.

Na mjesto zamjenika ministra bezbjednosti BiH Nedeljko Jović je imenovan kao kadar Socijalističke partije, a bez ijedne zamjerke je prošao provru CIK BiH i sve bezbjedosne provjere SIPA.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...

Savo Milošević selektor BiH objavio spisak fudbalera za meč protiv Ukrajine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta će dočekati Ukrajinu u polufinalnoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo. Tim povodom...

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...