NEDELJKO ĆORIĆ: PDP u Bijeljini ne može biti dio vlasti i koalicije posle izbora (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik GO SNSD Bijeljina i narodni poslanik u NSRS danas je u prostorijama GO SNSD održao konferenciju za štampu gdje se osvrnuo na aktuelno političko stanje u Bijeljini. On je naglasio da je, ulaskom SNSD u skupštinsku većinu, Grad Bijeljina dobio stabilnu političku situaciju i rad na realizaciji infrastrukturnih projekata u punom kapacitetu.

SNSD u Bijeljini očekuje više od 15 000 glasova
Pored toga, na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini da prokomentariše očekivanja SNSD Bijeljina na predstojećim lokalnim izborima, Ćorić je rekao da oni očekuju više od 15.000 osvojenih glasova, jer sebe smatraju najozbiljnijom politčikom strankom koja ima kapacitet i koja će poslije izbora sigurno biti odlučujući faktor u vlasti u Bijeljini.

 
„Mi smo spremni da nosimo tu odgovornost, da preuzmemo tu odgovornost. Spremno dočekujemo izbore. Sigurno je da ćemo s našim koalicionim partnerima napraviti stabilnu skupštinsku većinu, stabilnu političku situaciju u našem gradu i u skladu sa tim realizovati sve naše ciljeve i naše projekte. Uveliko se radi platforma za predstojeće lokalne izbore koja neće biti platforma kojom treba nešto da se predstavi ljudima. Ovom prilikom pozivam sve ljude koji imaju bilo kakvu sugestiju, prijedlog ili rješenje problema, da nam to dostave putem sredstava komunikacije i da to ugradimo u ono što ćemo raditi u narednom periodu. Mnoge projekte moramo danas pokrenuti da bismo ih realizovali u narednih nekoliko godina i bitno je da imamo dobre ideje, dobra rješenja i da to ugradimo u planove koje ćemo uraditi. Već ide nacrt budžeta za sljedeću godinu, dakle, neke stvari koje treba da pripremimo i uradimo u sljedećoj godini, moramo uraditi danas, a ne u januaru sljedeće godine“, istakao je Ćorić.

Zadovoljini sa 8 – cilj 10 odbornika
Predsjednik GO SNSD Bijeljina objasnio je da će broj odbornika SNSD u Skupštini Grada Bijeljina nakon predstojećih izbora zavisiti od nekoliko faktora.

„Ono sa čim bi SNSD bio zadovoljan je broj odbornika veći od osam. Mi smo sigurni da već danas imamo osam odbornika, ali naš cilj je deset. Mi ćemo se kretati ka tom broju, od 15.000 i više glasova, a koliko će to u konačnici biti odbornika, da li osam ili deset ili možda i više od deset zavisi od faktora. Mislim da je pobjeda gospodina Mićića izvjesna. Ne vidim da se tu može bilo šta značajno promijeniti. Kandidati koji su protivkandidati gospodinu Mićiću nemaju kapacitet da mu se suprotstave u političkom smislu i zaista sam siguran da pobjeda gospodina Mićića neće biti nimalo neizvjesna. Ono što bi bilo dobro je da to bude pobjeda sa velikom razlikom kako bismo potvrdili da ove politike vodimo. Ovi iskoraci koje smo napravili, a tiču se jednog političkog jedinstva, nije bilo lako postići, s obzirom da smo do juče bili protivnici. One bi morale i trebale biti potvrđene stavom naših birača i građana i to bi bila najbolja preporuka i podrška nama koji se bavimo politikom da idemo dalje i možda da taj model širimo širom RS. Siguran sam da je u RS potrebna šira i stabilnija politička većina koja treba da se bavi bitnim političkim pitanjima kako na nivou RS, tako i na nivou BiH“, rekao je Ćorić.

PDP ne vidim u vlasti nakon izbora
On je naveo da PDP u ovom kapacitetu i sa ovim principima sa kojim danas djeluju u Bijeljini ne vidi u vlasti nakon lokalnih izbora.

„Ja očekujem da će ova koalicija koju danas imamo i koja je okupljena oko zajedničkog kandidata (deset stranaka), imati pun kapacitet da formira vlast. Šta će se dešavati u PDP nakon izbora i da li će ovaj PDP u Bijeljini biti dio drugih struktura… I ako se tako nešto desi, o tome bi se moglo eventualno razgovarati, ali PDP u ovom kapacitetu kako danas djeluje na lokalnom i republičkom nivou, ne može biti dio vlasti koalicije ovdje u Bijeljini nakon izbora“, zaključio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

O PEHARU SE ODLUČUJE U BIJELJINI: Futsalerima Hercegovine minimalac protiv Radnika MD Shop

Hercegovina i Radnik će, kako se i očekivalo, o peharu namijenjenom pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu...

Večeras poklon koncert hora „Vrapčići“ i Grada Bijeljina u Centru za kulturu (foto)

Povodom 30. godišnjice postojanja i rada D‌ječiji hor “Vrapčići” iz Banjaluke održaće koncert Bijeljini u velikoj sali Centra za...

Na Sajam poljoprivrede u Novi Sad krenulo 450 poljoprivrednika iz Semberije (foto)

-Oko 450 Semberskih poljoprivrednika imaće priliku da se na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj...

MINIĆ: Novosadski Sajam poljoprivrede prilika za poljoprivrednike iz Srpske da budu vidljiviji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da je Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom...