Bijeljinka Natalija Cimeša, u julu je organizovala izložbu slika sa posebnom idejom – da pomogne u obrazovanju. Kako su, tada, organizatori rekli:

Sutra u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ izložba „Jedna slika, jedna pametna tabla“ – Kupovinom slika obogaćujete fond za kupovinu pametnih tabli u bijeljinskim školama

„Kupovinom slike na izložbi direktno doprinosite u fond za kupovinu pametnih tabli koje će biti donirane osnovnim školama u Bijeljini. Pametne table su inovativni alati za učenje, koji podižu edukativno iskustvo u učionici na jedan novi stepen, pružajući učenicima interaktivno i privlačno okruženje za njihov akademski razvoj, sa posebnim akcentom na inkluzivnu nastavu, odnosno za djecu sa smetnjama u razvoju, za koje su ove pametne table posebno neophodne. Vjerujemo da je obrazovanje temelj prosperitetnog društva, a ulaganjem u sljedeću generaciju možemo oblikovati svjetliju budućnost za sve. Vaše prisustvo i ućešće u kupovini umjetničkim slika pomoćiće da zajedno napravimo značajnu promjenu u životima mladih umova.“

Sada, Natalija se obratila javnosti riječima:

„Osnovne škole sa područja Bijeljine, koje će u prvom krugu ove naše zajedničke akcije dobiti pametne table su sljedeće: OŠ „Vuk Karadžić“ – 2 +1 table, OŠ „Knez Ivo od Semberije“ – 2 table; OŠ u Janji – 1 tabla, OŠ u Glogovcu – 1 tabla, OŠ „Jovan Dučić“ – 1 tabla. Table će naše djake dočekati prvog dana nove školske godine“, istakla je Cimeša na svom fejsbuk profilu.

Posebno se zahvalila predsjedniku RS Miloradu Dodiku, Gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću i Slavenu Ristiću.

„Hvala vam od srca. Ovo je tek početak, idemo dalje. Možemo mi bolje i više za našu djecu i njihovu budućnost“, zaključila je Cimeša.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име