Najmlađi Bijeljinci uživali u igri i učenju sa književnikom Urošem Petrovićem (foto, video)

Datum:

Share post:

Večerašnji gost bijeljinske Biblioteke „Filip Višnjić“ bio je književik Uroš Petrović. Petrović je autor romana fantastike, romana u zagonetkama i zagonetnih priča. Karakterističan je po inovativnom pristupu književnosti za decu i mlade. Knjige su mu objavljene u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Sloveniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku.

„Radujem se što sam ponovo u Bijeljini. Večerašnji književni susret nije klasičan, već je to radionica za razmišljanje, za drugarstvo. Uvek kada radim sa decom, dogodi se da smisle nekoliko ideja koje nikad niko nije smislio u istoriji čovečanstva. Pokušaću da im podignem samopouzdanje i objasnim im da zbog tog interneta koji nam pravi različite probleme, imamo i mnoge benefite. Danas je lepše živeti u Bijeljini, a raditi za bilo koga bilo gde“, rekao je Petrović.

  

On je u Bijeljini predstavio i svoju posljednju knjigu, knjigu bajki koju je ilustrovao Aleksandar Zolotić koji živi i radi u Beogradu, a ilustruje za velike kompanije u Evropi i svijetu.

„Poslije svakog druženja sa djecom, ja budem drugačiji i bolji, a sve radim da se i neko od djece inspiriše i napravi neka „čuda“. Knjiga bajki je moja 21 knjiga, a prva knjiga bajki. Na internetu sam pročitao da „ako želite da vam deca budu inteligentna i dobra, čitajte im bajke, a ako želite da budu još bolja i inteligentnija, čitajte im još bajki“. Ja sam kao dece voleo da čitam bajke i napisao sam sedam bajki, pa sam i zbirku nazvao – „Prvih sedam“. Iznenadila je sve nas koliko je postala čitana, tako da uskoro izlazi i drugi deo“, najavio je Petrović.

Direktor Biblioteke Željana Arsenović, izrazila je zadovoljstvo zbog posjete i gostovanja književnika Uroša Petrovića, pogotovo što se njegove knjige izučavaju i kao lektire u Republici Srpskoj.

„Drago nam je da vidimo prepunu salu dječice, što znači da vole da čitaju njegova djela. Prije svega, vole njegove interaktivne radionice. Svi koji prate Uroša i njegov rad, znaju da to nisu klasične književne večeri, nego je to na neki način umjetnički performans koji on izvodi zajedno sa djecom. Sigurna sam da je ovo događaj koji će se pamtiti i prepričavati“, rekla je Arsenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...