NAČELNIK SAVIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA ZLATKA I GORANA STOJANOVIĆA I SAVU MITROVIĆA

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić upriličio je prijem za Zlatka i Gorana Stojanovića, iz austrijskog grada Salcburga, te Savu Mitrovića iz Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, sa kojima lokalna zajednica ima izuzetnu saradnju.

„Gospodin Zlatko Stojanović, koji je porijeklom iz sela Peljave, nam je napravio kvalitetne kontakte sa opštinama i gradovima u Austriji, obezbjedio je i podršku u opremi našeg komunalnog preduzeća, vatrogasne jedinice i sportskih klubova, a naša saradnja sa Majevičanima u Švajcarskoj je već dugi niz godina na visokom nivou“, rekao je Savić.

On je goste upoznao o situaciji vezanoj za otkriće litijuma na Majevici i prenio im stav lokalne zajednice da je protiv otvaranja rudnika, koji je potvrđen zaključcima Skupštine opštine Lopare.

Zlatko Stojanović je istakao da vrlo rado pomaže rodni kraj, koji mu je ostao u srcu, i da osjeća da mu je to dužnost.

On je pozvao sve ljude u dijaspori, čije je porijeklo sa majevičkih prostora, da pomognu lokalnoj zajednici koliko mogu i ne zaborave svoju prošlost kako bi imali dobru budućnost.

„Brat i ja smo dugo vremena igrali profesionalno fudbal u inostranstvu, imamo dobre kontakte u Austriji i želimo da, uz podršku gradonačelnika Salcburga, pomognemo djeci iz fudbalskog kluba „Majevica“ iz Lopara i Fudbalskog kluba „Priboj“ iz Priboja da učestvuju na turnirima koji se tamo organizuju“, dodao je Stojanović.

Savo Mitrović, koji je rođen u Priboju, je takođe istakao privrženost svih Majevičana iz Švajcarske rodnom kraju i prenio želju da se očuva zdrava životna sredina na Majevici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kule u zvorničkim selima (foto)

Jedna od zanimljivih graditeljskih formi karakteristična za ove prostore i period od XVI do XIX vijeka su svakako...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...