NAČELNIK SAVIĆ OBIŠAO MJESTA U OPŠTINI LOPARE POGOĐENA POPLAVAMA I NEVREMENOM (foto)

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić obišao je mjesne zajednice Koraj i Mrtvica i razgovarao sa mještanima, koji su pogođeni nevremenom i poplavama koje su se desile prije tri dana.

“Poplave su stvorile velike probleme na poljoprivrednim parcelama i putnoj infrastrukturi na području naše opštine, naročito u njenom sjevernom dijelu, gdje se nalaze Piperi, Lukavica, Brusnica, Mrtvica, Koretaši, Smiljevac, Pukiš, Koraj, Milino Selo, Bobetino Brdo i druga sela i zaseoci.Obilne padavine su prouzrokovale izlijevanje rijeke Gnjice, manjih rječica i potoka”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je u razgovoru sa mještanima naveo da će opština Lopare pomoći poljoprivrednicima, koliko su njene mogućnosti, te da će uputiti zahtjev Vladi Republike Srpske i nadležnim ministarstvima za pomoć u saniranju šteta.

“Osim nadoknade za pretrpjele štetu, potrebno je ovdje u Koraju proširiti korito Bijele rijeke koja je i napravila probleme, a u Mrtvici i Bobetinom Brdu očistiti kanale od kojih su mnogi zaorani i voda nema gdje da otekne, za ove namjene tražićemo i podršku resornog ministarstva”, istakao je Savić.

Poljoprivrednici mjesne zajednice Koraj su pretrpjeli ogromne štete na svojim usjevima, naročito su stradali zasadi jagode koji su na nekim mjestima potpuno uništeni.

Safet Tufekdžić iz Koraja se bavi stočarstvom, poljoprivrednom proizvodnjom gdje dominira jagoda, a posjeduje i zasade voća.

“Jagodarstvom sam se počeo ozbiljno baviti, postavio sam plastenike na tri dunuma i sve je uništeno, poplavljen mi je stambeni objekat, a istu noć mi je zbog leda stradalo voće. Slična sudbina je zadesila i moje komšije ”, kazao je Tufekdžić.

On je dodao da bi pomoć od opštine i drugih struktura vlasti dobro došla.

Jovo Isajlović iz Mrtvice kaže da sa zebnjom gleda u nebo, jer često na njegovom imanju dolazi do poplava.

“Poplavljene su parcele gdje je kukuruz, pšenica i raž. Voda mi je ulazila u pomoćne objekte i štalu gdje se nalaze goveda i svinje, a došlo je i do oštećenja prilaznog puta”, naveo je Isajlović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...