„Kada smo zajedno bićemo i jači“: Cvijanovićeva prisustvovala inauguraciji novog predsjednika Crne Gore

Datum:

Share post:

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Podgorici da podržava sve regionalne inicijative, te da su BiH i Crna Gora upućene jedna na drugu i da očekuje predanu saradnju na regionalnom infrastrukturnom povezivanju.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da podržava sve regionalne inicijative, te da su BiH i Crna Gora upućene jedna na drugu i da očekuje predanu saradnju na regionalnom infrastrukturnom povezivanju.

– Mi smo u našoj regiji upućeni jedni na druge i moje prisustvo danas pokazuje želju da svi dobro sarađujemo i da rješavamo, ukoliko imamo, bilo kakva bilateralna pitanja koja bi eventualno mogla da budu kočnica. Јa ih ne prepoznajem da postoje, a ono što je u interesu svih nas jeste da radimo pojačano kada je riječ o našoj regionalnoj infrastrukturi i povezivanju, našem tržištu koje treba da da odgovore na mnoge izazove – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da između BiH i Crne Gore godinama i decenijama postoje prijateljske, političke, socijalne i ekonomske veze i da one ne treba da budu opterećene političkim pitanjima.

– Ne mislim to samo za BiH i Crnu Goru, već za sve naše zemlje u regiji. Ovo su izazovna vremena i potrebno je da iskažemo svoj potencijal i kapacitet na način koji će biti prihvatljiv za svakoga od nas, ali i od koristi – izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Podgorici gdje je prisustvovala inauguraciji novog predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića.

 

Cvijanovićeva je rekla da očekuje dobru saradnju sa Crnom Gorom i novom Vladom.

– Kada smo zajedno, bićemo i jači i otvoreniji i u tom smislu podržavam sve regionalne inicijative, i Otvoreni Balkan i Berlinski proces, i sve što nam daje priliku da tijesno sarađujemo jedni sa drugima – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je danas svečani dan i ovo je prilika da se iskaže poštovanje i prema ličnosti i prema funkciji onoga ko polaže zakletvu i činjenici da počinje jedna nova politička era u kojoj se grade i reafirmišu određeni odnosi i predano radi na tješnjoj saradnji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vijore se zastave, hiljade učesnika stiglo na Trg Krajine: Sve spremno za miting „Srpska te zove“ (foto,video)

Na Trgu Krajine se uoči mitinga "Srpska te zove" okupilo, prema procjeni novinara, više od 10.000 građana, koji...

Selak (SPS) i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Banjaluci uoči narodnog skupa “Srpska te zove”

Predsjednik SPS Goran Selak i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin sastali su se u Banjaluci uoči narodnog skupa...

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: ’’Je li se desio genocid u Srebrenici? Jeste. I tačka!’’ (foto,video)

Srpskom narodu ponovo pokušava da se nametne epitet genocidnog rezolucijom o Srebrenici koja će biti predstavljena u Ujedinjenim...

STEVANDIĆ: Brnabićeva stiže u Narodnu skupštinu RS i obraća se na skupu „Srpska te zove“

Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije, trebala bi da uskoro dođe u Narodnu skupštinu RS, potvrdio je Nenad Stevandić,...