„Kada smo zajedno bićemo i jači“: Cvijanovićeva prisustvovala inauguraciji novog predsjednika Crne Gore

Datum:

Share post:

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Podgorici da podržava sve regionalne inicijative, te da su BiH i Crna Gora upućene jedna na drugu i da očekuje predanu saradnju na regionalnom infrastrukturnom povezivanju.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da podržava sve regionalne inicijative, te da su BiH i Crna Gora upućene jedna na drugu i da očekuje predanu saradnju na regionalnom infrastrukturnom povezivanju.

– Mi smo u našoj regiji upućeni jedni na druge i moje prisustvo danas pokazuje želju da svi dobro sarađujemo i da rješavamo, ukoliko imamo, bilo kakva bilateralna pitanja koja bi eventualno mogla da budu kočnica. Јa ih ne prepoznajem da postoje, a ono što je u interesu svih nas jeste da radimo pojačano kada je riječ o našoj regionalnoj infrastrukturi i povezivanju, našem tržištu koje treba da da odgovore na mnoge izazove – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da između BiH i Crne Gore godinama i decenijama postoje prijateljske, političke, socijalne i ekonomske veze i da one ne treba da budu opterećene političkim pitanjima.

– Ne mislim to samo za BiH i Crnu Goru, već za sve naše zemlje u regiji. Ovo su izazovna vremena i potrebno je da iskažemo svoj potencijal i kapacitet na način koji će biti prihvatljiv za svakoga od nas, ali i od koristi – izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Podgorici gdje je prisustvovala inauguraciji novog predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića.

 

Cvijanovićeva je rekla da očekuje dobru saradnju sa Crnom Gorom i novom Vladom.

– Kada smo zajedno, bićemo i jači i otvoreniji i u tom smislu podržavam sve regionalne inicijative, i Otvoreni Balkan i Berlinski proces, i sve što nam daje priliku da tijesno sarađujemo jedni sa drugima – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je danas svečani dan i ovo je prilika da se iskaže poštovanje i prema ličnosti i prema funkciji onoga ko polaže zakletvu i činjenici da počinje jedna nova politička era u kojoj se grade i reafirmišu određeni odnosi i predano radi na tješnjoj saradnji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...