Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Datum:

Share post:

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori.

– U manastiru Praskvica koji je nedavno proslavio veliki jubilej 600 godina postojanja, uvaženog gosta dočekao je iguman ovog manastira arhimandrit Dimitrije i namjesnik protosinđel Kliment – saopšteno je iz Mitropolije.

Osim paštrovskih manastira, Dodik je posjetio i Hram Svetog Save u Tudorovićima, gdje ga je dočekao nadležni paroh protojerej Dragoslav Rakić, navodi se u saopštenju.

Svetinje Paštrovića Dodik je, na praznik Preobraženja Gospodnjeg, posjetio na poziv Mitropolije, istaknuto je u saopštenju.

Posjeta srpskog člana Predsjedništva Bih hramovima trajala je tri sata nakon čega se uputio u Trebinje gdje će prisustvovati svečanostima povodom slave Grada, Preobraženja Gospodnjeg. 

– Danas na veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg, na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske, posjetio sam svetinje Paštrovića. Manastir Praskavica nedavno je obilježio 600 godina postojanja. S obzirom na to da sam tada bio pozvan, ali spriječen da dođem, ljubazni domaćini pozvali su me danas na ovaj veliki praznik – napisao je Dodik na svom Tviter nalogu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PROTOJEREJ ZORAN: Jedini dan u godini kada se ne služi Sveta liturgija je Veliki petak, zbog Hristovog stradanja i zbog veličine toga događaja (video)

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Veliki petak je...

U Srpskoj rođeno 15 beba, a djevojčice su u blagoj prednosti

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba, osam djevojčica i sedam dječaka, potvrđeno je...

DANAS JE VELIKI PETAK – Najtužniji dan u hrišćanstvu

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Na Veliki petak...

Vučić položio cvijeće u školi „Vladislav Ribnikar“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na godišnjicu ubistva devet učenika...