Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, oglasio se na X-u povodom 26-te godišnjice od formiranja prve vlade kojoj je on bio na čelu.

„Ponosan sam na činjenicu da mi je tadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić ponudila mandat i da smo uspjeli da, u izuzetno teškim uslovima, ujedinimo tada podijeljeni istok i zapad Srpske, objedinimo policiju i započnemo ekonomski napredak. Bilo je to teško vrijeme, ali i vrijeme izazova, u kojem smo, za razliku od mnogih, preuzeli odgovornost i izveli našu Republiku Srpsku na put stabilnosti i prosperiteta“, rekao je on.

Dodao je da je danas RS finansijski stabilna, da ima najveći broj prijatelja u svijetu otkako postoji, ali i da se nalazi pred novim izazovima jer su se promijenile i geopolitičke okolnosti.

„Kao i prije 26 godina, tako se i danas borimo protiv svih pokušaja da joj oduzmu nadležnosti i imovinu“, napisao je Dodik.

On je na X-u komentarisao i posjetu Londonu visokog predstavnika Kristijana Šmita kojeg RS ne priznaje, i zapitao se kako je moguće da Šmit u Londonu s britanskim vlastima priča o evropskom putu BiH.

„Ima li iko normalan ovdje da postavi pitanje šta Britanija i Kristijan Šmit imaju s evropskim putem BiH. Šmit je cista negacija evropskih demokratskih principa i sve što on predstavlja nije nikakav, a kamoli evropski put. Ovo je, izgleda, nenormalno vrijeme, a u takvim vremenima nenormalni tipovi pokušavaju nešto da ušicare“, napisao je on.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име