MUSTAFA GRADAŠČEVIĆ, SDA: „Građani zaslužuju bolje“ (foto)

Datum:

Share post:

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i predsjednik Gradskog odbora SDA Bijeljina – Janja Mustafa Gradaščević, u razgovoru za Dešavanja u Bijeljini, osvrnuo se na to kakva je prethodna godina bila za Bijeljinu i Semberiju, po čemu će je pamtiti / zaboraviti na privatnom i poslovnom planu, ali i kakva su mu očekivanja od Nove 2023. godine.

Kakva je, po Vašoj ocjeni, bila 2022. godina za Bijeljinu i Semberiju?
Godinom koja je već iza nas ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, što se tiče koliko je Bijeljina napredovala odnosno stagnirala. Prije bih rekao da je 2022. godina bila godina stagnacije za Bijeljinu. Bijeljina je mogla bolje i mora bolje. Kad ovo kažem nije ovo puka floskula nego činjenica.

Po čemu ćete je pamtiti?
Početak godine ću pamtiti po mjerama, zabranama, koje su uvođenje zbog korona virusa – maskama, dezinfekciji, redovima, distanciranju, itd. To su neki ružni momenti. I hvala Bogu da je to iza nas. Drugi dio godine ću pamtiti po ponovnom otavaranju, oslobađanju nametnutih stega i mjera. Ako je prva polovina godine bila “zatvor”, druga polovina je “sloboda”.

Šta biste najradije zaboravili iz godine za nama?
Već sam jednim dijelom odgovorio – to je korona virus, i sve što je vezano za pandemiju. Maske, testiranja, redove, distancu…itd. Ne vratilo se i ne ponovilo se.

Šta ste sve uradili u ovoj godini i na šta ste najponosniji?
Nezahvalno je govoriti sta sam uradio, s jedne strane, a opet sa druge subjektivno je da ja govorim i tome. Posebno u smislu na što sam najponosniji. Ocjenu mog rada ostavio bih građanima našeg grada da prosuđuju i ocjenjuju. A ja ću analizirati svoj rad i eventualne greške koje sam činio da ubuduće ne činim. Ono što mogu istaći je da sam ostao dostupan našim sugrađanima za njihove probleme, primjedbe, sugestije, prijedloge.

Kao odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, šta konkretno najviše zamjerate Gradonačelniku Bijeljine?
Gradonačelniku zamjeram nerad, sporost, tromost, a sve to se ogleda u stagnaciji našeg grada. Jedan banalan primjer – skoro godinu dana trajala je trakavica oko izbora firme koja će održavati javnu rasvjetu. A da ne govorim neke kupnije stvari. Moram reći da se itekako osjeti nesaradnja Gradonačelnika sa Skupštinom, što se opet odražava na rješavanje konkretnih problema u našem gradu. Po meni 2023. godina je prekretnica – mora doći do neke promjene. Stagnacija se osjeti na svakom koraku.

Šta je potrebno da situacija u Bijeljini bude povoljnija u narednoj godini?
Potrebna je promjena, da konačno izabrani narodni predstavnici počnu raditi ono za šta su dobili povjerenje građana. Tu na prvom mjestu mjestu mislim na prvog čovjeka našeg grada, domaćina ovog grada. Mislim da se do sada nije snašao na poziciji koju obavlja. Mora, može i treba bolje. Građani ovog grada zaslužuju bolje. Dakle, očekujem promjene, naravno na bolje.

Kakve su Vaše želje za 2023. godinu?
Što želim sebi, želim i drugima, a prije svega zdravlje, sreću. Želim nam da politika bude na strani naroda i da, iako smo vještački podijeljeni, da se ipak izdignemo iznad toga da budemo jedan jedinstven narod. Otvorila nam se vrata EU, pa i to je sjajna prilika za napredak u 2023. godini za sve građane BiH. Svaki kraj je i novi početak i svaka kriza je nova šansa. Gledajmo tako i kraj ove teške 2022. i početak Nove…

Vrijeme je praznika, ostaje više vremena za porodicu i drage ljude, kako ćete provesti novogodišnje praznike?
Svaku priliku treba iskoristiti kako bismo vrijeme proveli sa dragim osobama. Za mene je praznik kad god sam sa mojom porodicom, prijateljima, i ljudima koje cijenim, volim i poštujem. Datumima ne robujem niti prodajem neki značaj. Možda je malo čudno, ali takav sam i takva su moja razmišljanja. Nova godina mi predstavlja način računanja i mjerenja vremena. Ništa više od toga.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...