MLADEN SAVIĆ: Uskoro izgradnja sistema za NAVODNJAVANJE U BATKOVIĆU

Datum:

Share post:

Skupština Grada Bijeljina danas je dala saglasnost za realizaciju projekta  izgradnje sistema za navodnjavanje na području Batkovića i sanaciju i uređenje kanala Stara Dašnica Bijeljina, a ukupna vrijednost projekta je 6 miliona KM.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Mladen Savić kaže da je riječ o nastavku dobre saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede RS i Jedinice za koordinaciju projekata u oblasti poljoprivrede.

„Kada je riječ o  sistemu za navodnjavanje, u pitanju je površina od oko 377 hektara, dok se u slučaju sanacije i uređenja kanala Stara Dašnica radio o dužini od 12.500 metara. Opština Bijeljina je u obavezi da učestvuje u finansiranju ovog projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 6 miliona KM,  od čega je 4 miliona KM za sistem za navodnjavanje, a za uređenje kanala Stara Dašnica oko 2 miliona KM. Mi ćemo učestvovati u sufinansiranju prvog dijela, sistema za navodnjavanje, do 15 procenata po projektu“, objasnio je Savić, koji tvrdi da sistem za navodnjavanje u velikoj mjeri donosi  pogodnosti  našim poljoprivrednicima.

„Bili smo svjedoci suše u prethodnim godinama. Ovaj sistem će u velikoj mjeri smanjiti troškove proizvodnje naših poljoprivrednih proizvođača, koji više neće morati da koriste naftu“, istakao je Savić.

Savić je podsjetio da je u Semberiji ranije izgrađen sistem za navodnjavanje na površini od  503 hektara u Crnjelovu, naglasivši da se u martu kreće sa realizacijom drugog projekta ove vrste.

Kada je riječ o cijeni nadoknade, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina kaže da ona još nije određena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...