Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da su danas na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske objavljene liste sa imenima korisnika podsticaja koji ispunjavaju uslove za rezervaciju sredstava za kapitalne investicije za 2023. godinu.

 Nakon isteka roka za podnošenje prijava na Javni poziv za kapitalne investicije, Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske izvršila je obradu prijava i utvrdila da je pristiglo ukupno 4605 zahtjeva, za koje bi bilo potrebno izdvojiti 86.826.523 KM.

 Najviše zainteresovanih je bilo za investicije u poljoprivrednoj mehanizaciji, gdje je pristiglo ukupno 3245 zahtjeva, od čega 998 za traktore i traktorske kabine, 2238 za priključke, te devet zahtjeva za kombajne.

 Mnogo zainteresovanih bilo je i za investicije u stočarstvu gdje je pristiglo 574 zahtjeva, investicije u biljnoj proizvodnji 591, te 190 zahtjeva za investicije u skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda.

 Podsjetimo, podsticaji se odobravaju u iznosu od 40% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije za komercijalna poljoprivredna gazdinstva, odnosno u iznosu od 20% za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva.

 Izuzetno, iznos novčanih sredstava podsticaja odobrava se u iznosu od 50% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije za komercijalna poljoprivredna gazdinstva, odnosno u iznosu od 25% za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva ukoliko je korisnik podsticaja poljoprivredno gazdinstvo koje se nalazi na ili iznad 600 metara nadmorske visine,ukoliko je  nosilac poljoprivrednog gazdinstva mlađi od 40 godina ili žena, za poljoprivredna gazdinstva sertifikovana za organsku proizvodnju, te ako je  predmet nabavke poljoprivredna mehanizacija, koja je proizvedena u Republici Srpskoj.

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/agencije/aap/Pages/default.aspx

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име