MINISTAR VIDOVIĆ: Zakon ispoštovan, apsolutno netačni navodi Trivićeve

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj je potpuno ispoštovan Zakon o igrama na sreću i naglasila da su apsolutno netačni navodi predsjednika Narodnog fronta Jelene Trivić, izjavila je ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović

„Apsolutno je primijenjen Zakon o igrama na sreću. Tu se radi o dvije vrste igara na sreću. Članom 39 regulisano je plaćanje naknade elektronske lutrije i tu kaže da se naknada vrši na – uplata minus isplata pa pet odsto na taj iznos, ali ne manje od 100 KM po terminalu. To se primjenjuje na sve priređivanje elektronskih igara na sreću, to nije jedan, imamo devet priređivača elektronskih igara. Primjenjuje se na sve jer tako u Zakonu piše“, istakla je Vidovićeva nakon što je danas Trivićeva podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv nje.

Vidovićeva je novinarima u Banjaluci rekla da je članom 84 Zakona o igrama na sreću definisano plaćanje naknada po automatima.

„Tu smo, takođe rekli da je – uplata minus isplata po svakom automatu 20 odsto na to, a ako je manje od 100 KM, onda takođe 100 KM po automatu“, rekla je Vidovićeva.

Trivić podnijela krivičnu prijavu protiv ministra finansija Zore Vidović

Ona je navela da je ispoštovan Zakon o igrama na sreću, podsjećajući da su i sudovi potvrdili da je taj zakonski akt potpuno u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

„Ne znam zašto se stalno to potencira, valjda da bi se privukla neka pažnja, ne znam kako bih to drugačije okarakterisala. Prije tog zakona mi smo godišnje prikupljali 26 miliona KM godišnje, a u ovom momentu smo na 80 miliona KM i mislim da ćemo skupiti više od 120 miliona KM u ovoj godini“, rekla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da se 100 odsto primjenjuje sve ono što je napisano u Zakonu o igrama na sreću Srpske.

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv ministra finansija Republike Srpske Zore Vidović zbog sumnje, kako je navela, na zloupotrebu službenog položaja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BORENOVIĆ TRIVIĆEVOJ: Ništa ne bi postigla da nije bilo mene i partije

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je nekadašnjoj partijskoj koleginici Јeleni Trivić da "ništa ne bi postigla da nije...

JELENA TRIVIĆ: Borenović nije smio na crtu Dodiku

Predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić rekla je da lider PDP-a Branislav Borenović nije smio "izaći na crtu" predsjedniku...

Pao Zakon kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

Mališani Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju priredili predstavu za drage goste (foto)

U prostorijama Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” mališani su pripremili progodnu...