MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Datum:

Share post:

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom kraju, a dio je zajedničkog projekta Vlade Srpske i EU.

“Očekujem da ćemo već u februaru naredne godina imati priliku da obilježimo i završetak radova i useljenje u novu zgradu”, rekao je Bukejlović novinarima u Bijeljini.

On je dodao da će izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini biti novi pomak za pravosuđe Republike Srpske, odnosno Bijeljine, i na taj način će se rasteretiti i prostorni kapaciteti, a vjerovatno će se raditi i selidba Okružnog privrednog suda u zgradu postojećeg Suda i Tužilaštva.

“Ovo je veliki korak naprijed za Bijeljinu, a na sastanku sa predsjednicima sudova i Tužilaštva razgovarali smo i o njihovim materijalnim potrebama, koje su, trenutno, zadovoljavajuće”, rekao je Bukejlović.

Bukejlović je rekao da je razgovarano i o njihovim kadrovskim potrebama i imenovanju novih nosilaca pravosudnih funkcija od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

“Proces teče i sasvim smo zadovoljni radom sudova u Bijeljini, radom Tužilaštva u ovom gradu i oni svoj suverenitet i dignitet svakako i drže”, rekao je ministar pravde Srpske.

On je naglasio da, s obzirom na deliktnost i vrstu postupaka koji su često pred Tužilaštvom i sudovima, a mediji se najčešće interesuju za te specifične postupke, rad je transparentan onoliko koliko je u skladu sa zakonom.

“Moraju se čuvati i lica koja su pred postupkom i u samom postupku kako slučaj ne bi bio kontaminiran u nekoj fazi”, rekao je Bukejlović.

Odgovarajući na pitanje novinara o Zakonu o imunitetu, Bukejlović smatra de je to zakon koji je trebalo da bude donesen prije mnogo godina, a trenutno se nalazi u fazi nacrta i prolaziće kroz javne konsultacija.

“Odnosiće se i na zakonodavnu i na izvršnu vlast, on ne štiti nosioce funkcija mimo onoga što se odnosi na njihovo vršenje dužnosti. Ovo se odnosi na djela koja oni učine u vršenju svojih dužnosti. To je zakon koji možete sresti u svim evropskim zemljama i nema svrhu amnestiranja nosilaca javnih funkcija od drugih djela koja se ne odnose na njihovu dužnost”, rekao je Bukejlović.

Ministar pravde danas je boravio u radnoj posjeti Bijeljini te posjetio Kazneno-popravni zavod u ovom gradu i održao sastanke sa predsjednicima sudova i bijeljinskog Tužilaštva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...